Szánkózás közben halt meg egy 8 éves kislány egy olasz síparadicsomban, ahol minden figyelmeztetőtábla német nyelvű volt

2019 január 6., vasárnap 18:14

Emberölés miatt indult nyomozás a 8 éves olasz kislány, Emily Formisano pénteki halála ügyében Olaszországban, a Dolomitokban lévő Corno del Renon (németül: Rittner Horn) síparadicsomban. A kislány azután halt meg, hogy anyjával tobogánnal egy fának ütköztek. Az anya súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg a közeli kórházban fekszik, kritikus állapotban.

Látkép a Rittner Horn egyik magaslatáról Fotó: Wikipedia

A nyomozás azért indult, mert a kislány apja azt állítja, nem értették a sípályán lévő, mindenfajta szánkózást megtiltó táblákat, azok ugyanis kizárólag német nyelvűek voltak. A család így a fekete pályán kezdett szánkózni, mivel egyik táblát sem értették.

Több környékbeli a hatóságokat hibáztatja, amiért nincsenek olasz nyelvű táblák több dél-tiroli síparadicsomban sem. A térség ugyanis az első világháború után került át Olaszországhoz az Osztrák-Magyar Monarchiától, és több helyinek a mai napig német az anyanyelve. Az olasz táblák kihelyezését pont ezért nem igazán sürgette eddig senki. 

A nyomozás az anya és a sípálya üzemeltetői ellen folyik, utóbbi cég szóvivője szerint egyébként a pályán volt olasz nyelvű és piktogramos tiltás is. (Telegraph)