Szánkózás közben halt meg egy 8 éves kislány egy olasz síparadicsomban, ahol minden figyelmeztetőtábla német nyelvű volt

baleset
2019 január 06., 18:14
comments 441

Emberölés miatt indult nyomozás a 8 éves olasz kislány, Emily Formisano pénteki halála ügyében Olaszországban, a Dolomitokban lévő Corno del Renon (németül: Rittner Horn) síparadicsomban. A kislány azután halt meg, hogy anyjával tobogánnal egy fának ütköztek. Az anya súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg a közeli kórházban fekszik, kritikus állapotban.

Látkép a Rittner Horn egyik magaslatáról
photo_camera Látkép a Rittner Horn egyik magaslatáról Fotó: Wikipedia

A nyomozás azért indult, mert a kislány apja azt állítja, nem értették a sípályán lévő, mindenfajta szánkózást megtiltó táblákat, azok ugyanis kizárólag német nyelvűek voltak. A család így a fekete pályán kezdett szánkózni, mivel egyik táblát sem értették.

Több környékbeli a hatóságokat hibáztatja, amiért nincsenek olasz nyelvű táblák több dél-tiroli síparadicsomban sem. A térség ugyanis az első világháború után került át Olaszországhoz az Osztrák-Magyar Monarchiától, és több helyinek a mai napig német az anyanyelve. Az olasz táblák kihelyezését pont ezért nem igazán sürgette eddig senki. 

A nyomozás az anya és a sípálya üzemeltetői ellen folyik, utóbbi cég szóvivője szerint egyébként a pályán volt olasz nyelvű és piktogramos tiltás is. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.