Megbüntetnék Salvinit, amiért egyenruhában pózolt

DIVAT
2019 január 07., 18:24
comments 150
Matteo Salvini a tűzoltók egyenruhájában
photo_camera Matteo Salvini a tűzoltók egyenruhájában Fotó: Matteo Salvini/Facebook

A megszorítások miatt mérgelődő tűzoltó szakszervezetek szerint meg kellene büntetni Matteo Salvini olasz belügyminisztert, amiért több alkalommal is egyenruhában pózolt. Ugyanis az olasz törvények szerint 154 és 929 euró közötti bírság jár azért, ha valaki jogosulatlanul viselt nyilvánosan egyenruhát vagy jelvényt.

Matteo Salvini rendőri egyenruhában
photo_camera Matteo Salvini rendőri egyenruhában Fotó: Matteo Salvini/Facebook


Ugyanakkor Salvini azzal védekezik, hogy csak a rendőrök és a tűzoltók iránti tiszteletből vette magára az egyenruhájukat. Ezzel akarta elismerni az elmúlt hónapokban elvégzett munkájukat. Ugyanakkor a szakszervezetek jobban örültek volna, ha ez az elismerés a költségvetésben is meglátszott volna. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.