Egy szolnoki raszta fillérekből hozta el a tűzforró jamaicai vibe-ot a téli tüntetésektől hangos Budapestre

Nem rossz a tüntetéses videókból összevágott metálklip sem, amit az Index mutatott be, de a készítők fel sem vehették a versenyt azzal a százhalombattai* szolnoki produkcióval, ami fillérekből hozta el a tűzforró, jamaicai – sőt, etióp! – vibe-ot a jéghideg Budapest utcáira.

A rasztafariánusnak kinéző RasTaphant és Szaby G „Van baj, van” című száma ugyanis olyan témákat dolgoz fel, mint:

  • „Az országot teljesen ellepte Babylon!”
  • „Nincs itt Selassie se conquering lion!”
  • „Hey Rasta, és minden magyar!”
  • „Stadionok százába mondd ki jár? Nem ér rá, mert az orvosnál a sorra vár!”
  • „A lázadás az egyetlen utam, yo!”

Nem új tehetségekről van szó, RasTaphant és Sweady már 2015-ben – a legendás Twizzy Twistet egy hónappal megelőzve(!) – begyújtotta a rakétákat a Betta Legalize című számmal, és nem kevésbé kiváló klipjével.

Vagy ott van a Michael Jackson Thrillerét is szétszívató halloweeni „borzalom”, amiben szintén karibi hangulatot varázsoltak egy Kárpát-medencei aluljáróba:

További füstös tánclépések és zöld dancehall move-ok:

Ez pedig a házaspár egyik, klasszikus értelemben vett nyári slágere 2016-ból:

Burn, Babylon system!

* Frissítés: Mint kiderült, Rastaphant nem százhalombattai, hanem szolnoki. Látszik, hogy nem tudok jamaicaiul, ugyanis a Betta Legalize-ról azt hittem, hogy Batta Legalize. A tévedésért elnézést kérek minden rasztától és magyartól Babylonon innen és túl, yo!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.