Egy szolnoki raszta fillérekből hozta el a tűzforró jamaicai vibe-ot a téli tüntetésektől hangos Budapestre

Popkult
2019 január 08., 11:52
comments 160

Nem rossz a tüntetéses videókból összevágott metálklip sem, amit az Index mutatott be, de a készítők fel sem vehették a versenyt azzal a százhalombattai* szolnoki produkcióval, ami fillérekből hozta el a tűzforró, jamaicai – sőt, etióp! – vibe-ot a jéghideg Budapest utcáira.

link Forrás

A rasztafariánusnak kinéző RasTaphant és Szaby G „Van baj, van” című száma ugyanis olyan témákat dolgoz fel, mint:

  • „Az országot teljesen ellepte Babylon!”
  • „Nincs itt Selassie se conquering lion!”
  • „Hey Rasta, és minden magyar!”
  • „Stadionok százába mondd ki jár? Nem ér rá, mert az orvosnál a sorra vár!”
  • „A lázadás az egyetlen utam, yo!”

Nem új tehetségekről van szó, RasTaphant és Sweady már 2015-ben – a legendás Twizzy Twistet egy hónappal megelőzve(!) – begyújtotta a rakétákat a Betta Legalize című számmal, és nem kevésbé kiváló klipjével.

link Forrás

Vagy ott van a Michael Jackson Thrillerét is szétszívató halloweeni „borzalom”, amiben szintén karibi hangulatot varázsoltak egy Kárpát-medencei aluljáróba:

link Forrás

További füstös tánclépések és zöld dancehall move-ok:

link Forrás

Ez pedig a házaspár egyik, klasszikus értelemben vett nyári slágere 2016-ból:

link Forrás

Burn, Babylon system!

* Frissítés: Mint kiderült, Rastaphant nem százhalombattai, hanem szolnoki. Látszik, hogy nem tudok jamaicaiul, ugyanis a Betta Legalize-ról azt hittem, hogy Batta Legalize. A tévedésért elnézést kérek minden rasztától és magyartól Babylonon innen és túl, yo!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.