Ha elmúlik karácsony, az aranyharc lángja élénkebben ég - review, Day 19-20-21

futball
2019 január 08., 19:24

A téli szünetben a szerkesztőség tagjai is bekuckóztak otthon - nem együtt... -, hogy szeretetben, meghitt nyugalomban, hányásig szaloncukrozva kövessék a besztlíg ünnepi csörtéit. Három mesés fordulóval lepett meg minket a Mikulás/Jézuska/FA, és hozott nekünk Top 6 rangadókat, nyomokban szép futballt tartalmazó Unitedet, valamint a Huddersfield PL-búcsúmeccseiből néhányat. Összefoglaló a mögöttünk pihenő 3 fordulóról.

Újévi arany viadal: Manchester City - Liverpool 2-1

Ezúttal Peet elemzett az elmúlt hetek legnagyobb rangadójáról.

link Forrás

Ezt szedd ki - A legszebb gól

Na, persze, úgy könnyű, ha az ember fetrengő védők közt szambázik el a tizenhatosig, majd onnan lő a kapuba. Tehát Firmino találata kihúzva. Sokáig Víctor Camarasa Leicester elleni győztes bombáját éreztük elsőnek, de nehogy már mi vegyünk el Harry Kanetől egy ilyen nemes címet. Íme a mi győztesünk:

link Forrás

Szeretetcsomag masnival a tetején - A legnagyobb assziszt

Rashford a bajnokságban José alatt több, mint 106 percenként vállalt fontos szerepet gólban (850 perc, 3 gól, 5 gólpassz), míg a Solskjaer-érában eddig 81,5 percenként lépett elő (326 perc, 3 gól, 1 gólpassz). És ez most egy baromi releváns statisztika, plusz a kontextust sem kell figyelembe venni, pláne nem az ellenfeleket. Ez pedig az a bizonyos gólpassz:

link Forrás

Ezt most majdnem elhittem I. - Ünnepi lúzerek

Eddie Howe legénysége hiába állt november elején még EL-kvalifikációt érő pozícióban, hiába játszották az újév második napján minden idők egyik legjobb Premier League-félidejét - 3-3 a Watford ellen-, az elmúlt 11 forduló alapján mégis csont utolsók lennének a Cseresznyések mínusz 16-os gólkülönbséggel. Pedig majdnem elhittem még ősszel.

Az ünnepek alatt sem jött ki a lépés számukra: 3 meccs, 12 bekapott gól,1 pont. Kell-e majd körmöket rágni májusban?

Akik megidézték Robin Hoodot

...méghozzá a Disney-féle, rókás verziót. A Leicester City rókái karácsonykor meglopták a gazdagokat, hogy etessék a szegényeket. A tippmix-gyilkosok legutóbbi 5 parádéja:

  • Chelsea ellen idegenben 0-1
  • ManCity ellen otthon 2-1
  • Cardiff ellen otthon 0-1
  • Everton ellen idegenben 0-1
  • Newport (4. osztály) ellen idegenben 1-2

Kedves tőlük.

Nice guy, Leicester!
photo_camera Nice guy, Leicester. Fotó: Saját

Ezt most majdnem elhittem II. - Decemberi rohanás, és kifulladás

Mikor az Arsenal egészen 11 (értsd: tizenegy) percen keresztül focizott az Anfielden, aztán ez történt:

link Forrás

Karácsonyi "ide sosem teszed bele lálálá"

Neil Etheridge, a Fülöp-szigeteki betonfal újabb tizenegyest fogott az idei kiírásban. Ezzel 2014 áprilisa óta első idegenbeli győzelméhez segítette a Cardiff City-t. A walesiek kapusa idén 5 büntetőből hármat megfogott. Ijesztő.

link Forrás

Akik túl korán kezdték a szilveszteri hepajt

A Tottenham Hotspur Football Club. Gondoltak egyet, és december 29-én 15:45-kor 1-0-ás első félidő után úgy döntöttek, hogy nem mennek már ki a Wolves elleni második negyvenötre, űgyis zsebben van már az a 3 pont! Második félidő: nulla lövés, 3 labda Lloris kapujában, és egy elbukott második pozíció a tabellán. A kisfiú illusztrálja a "Spursy" életérzést:

link Forrás

Az év legszebb ünnepének visszatérői

Mint mikor Leo visszatér az Oscar-hajhász mozijában a faluba a medveharc, pislogás és lovacskás kunyhóban alvás után , na, legalább olyan hatásosan lépett elő újra az árnyékból a Manchester United Solskjaer vezetésével. Való igaz, nem a legveretesebb gárdákat gyűrték le, mindenesetre a mutatott játék adhat bőven okot az örömre a Vörös Ördögök szurkolóinak.

A Babaarcú érkezése óta 5 találkozón, 5 győzelmet - ebből 3 a karácsonyi időszakban - 16 bepakolt gólt, és egy kivirágzott Pogbát láttunk, ráadásul a tökéletes sorozatnak köszönhetően a 6. helyről előreléptek a... 6. helyre. Vajon folytatódik a kiváló széria a Wembleyben, és Solskjaer rekordot dönt a hétvégén?

Visszatért.
photo_camera Visszatért. Fotó: Saját

Egy petíció az új évre - A legjobb szurkolók

Szívbemarkoló, megható, és annyira emberi, amit a Liverpool szurkolói tettek. Mert nekik ne mondja meg holmi számítógép, egy defektes robot, hogy mi az az 1,12 centi! A labda árnyéka áthaladt a gólvonal felett, vagy az smafu, kedves FA? Ha ez szerinted sem fair, igazságot szeretnél, és újranézetnéd a szövetséggel a City elleni eseményeket a 18. percből, úgy ezen a linken támogathatod a kezdeményezést: ITT.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.