Jöhet a csípős paradicsom

gasztronómia
2019 január 08., 10:52

Kutatók szerint a génmódosítási technológiának köszönhetően hamarosan megjelenhetnek az étlapokon a csípős paradicsomok – írja a Guardian.

photo_camera Fotó: Yoshikazu Tsuno/AFP

Nem újdonság ez az irány: kutatók már eddig is igyekeztek például megváltoztatni a kivi színét vagy módosítani az eper ízét.

Brazil és ír kutatók szerint a csípős paradicsomból majd kapszaicint lehet kinyerni különböző oldatokhoz, érzéstelenítőkhöz, fogyasztószerekhez vagy rendőrségi könnygázhoz.

A kutatás szerint a csilipaprika munkaigényesebb, és nehezen kezelhető a zöldség merevsége miatt, ezzel szemben a paradicsomhozamok magasak, a kapszaicinoidokat költséghatékonyabban tudnák elkészíteni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.