Orbán Viktor, így nem bánhatsz saját polgáraiddal

POLITIKA
2019 január 08., 16:29
comments 242

Brüsszelben, az EU székvárosában tartottak kisebb tüntetést a magyar ellenzéki pártok. Demonstrációjukon felszólalt a magyar jogállam leépüléséről jelentést tevő, abban a 7-es cikkely szerinti eljárást kezdeményező Judith Sargentini zöldpárti holland képviselő is. "Büszke holland és büszke amszterdami vagyok. De ez nem rettent el attól, hogy kritizáljam az országomat. Ettől nem kevésbé vagyok holland, hanem méginkább. A kormány bírálata fontos egy demokráciában. A független média nélkülözhetetlen egy demokráciához" - mondta Sargentini.

"Meghatott, amikor láttam a magyarokat karácsony előtt, és ezen a héten is az utcákon gyülekezni, és hogy az ellenzéki pártok is mind ott voltak, fontos az összefogás" - mondta.

Ezután arról beszélt, hogy ugyan a kisebbségek sérelmei, az idegenellenesség is mind súlyos problémák, de szerinte a magyar jogállam védelme leginkább a magyar állampolgárok szabadságjogai miatt fontos."Orbán Viktor, így nem bánhatsz saját polgáraiddal" - mondta, szerinte ugyanis ezt kéne üzennie az EU-nak.Judith Sargentini beszédét többen is élőben közvetítették, például Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője. Én ezt a közvetítést néztem.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.