Trump kampányfőnöke oroszokkal osztotta meg a belső felméréseik eredményeit

külföld
2019 január 08., 21:24
comments 157

Az FBI szerint az orosz titkosszolgálatokkal kapcsolatokat fenntartó orosz munkatársával, Konsztantyin Kilimnyikkel osztotta meg 2016-ban Donald Trump kampányának belső felméréseit Trump akkori kampányfőnöke, Paul Manafort. Az adócsalásért már elítélt Manafortot az oroszügyi vizsgálatot vezető különleges ügyész, Robert S. Mueller azzal vádolja, hogy megsértette vádalkuját, és tudatosan hazudott kihallgatásain. Például erről is.

Manafort, aki súlyos eladósodottsága ellenére 2016 tavaszán ingyen vállalta Trump kampányfőnökségét, a poszt elfoglalása után lépett újra kapcsolatba Kilimnyikkel, akivel 2005-ben kezdett együttműködni. Egy emailben azt írta, hogy a kampányban betöltött szerepétől azt reméli, hogy hamarosan "újra egész lehet", vagyis meg tudja téríteni adóságait. Hitelezői között volt például az orosz oligarcha, Oleg Gyeripaszka. Manafort levelében azt kérte Kilimnyiktől, hogy ajánlja fel Gyeripaszkának, hogy rendszeres tájékoztatást ad Donald Trump kampányáról. Gyeripaszka tagadja, hogy ilyen tájékoztatást kapott volna.

A Post próbálta elérni az Oroszországban tartózkodó Kilimnyiket, aki egyelőre nem reagált a megkeresésükre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.