Trump kampányfőnöke oroszokkal osztotta meg a belső felméréseik eredményeit

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az FBI szerint az orosz titkosszolgálatokkal kapcsolatokat fenntartó orosz munkatársával, Konsztantyin Kilimnyikkel osztotta meg 2016-ban Donald Trump kampányának belső felméréseit Trump akkori kampányfőnöke, Paul Manafort. Az adócsalásért már elítélt Manafortot az oroszügyi vizsgálatot vezető különleges ügyész, Robert S. Mueller azzal vádolja, hogy megsértette vádalkuját, és tudatosan hazudott kihallgatásain. Például erről is.

Manafort, aki súlyos eladósodottsága ellenére 2016 tavaszán ingyen vállalta Trump kampányfőnökségét, a poszt elfoglalása után lépett újra kapcsolatba Kilimnyikkel, akivel 2005-ben kezdett együttműködni. Egy emailben azt írta, hogy a kampányban betöltött szerepétől azt reméli, hogy hamarosan "újra egész lehet", vagyis meg tudja téríteni adóságait. Hitelezői között volt például az orosz oligarcha, Oleg Gyeripaszka. Manafort levelében azt kérte Kilimnyiktől, hogy ajánlja fel Gyeripaszkának, hogy rendszeres tájékoztatást ad Donald Trump kampányáról. Gyeripaszka tagadja, hogy ilyen tájékoztatást kapott volna.

A Post próbálta elérni az Oroszországban tartózkodó Kilimnyiket, aki egyelőre nem reagált a megkeresésükre.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.