Vádat emeltek az inárcsi családsegítőt meggyilkoló férfi ellen

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki leszúrt egy családsegítőt tavaly nyáron Inárcson.

A vád szerint a volt rendőr Inárcson épített családi házat devizahitelből, de a hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket nem tudták fizetni, ezért végrehajtási eljárás indult. A házat elárverezték, és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie. A vádlott 2018 májusában segítséget kért a lakhatásuk megoldásában az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz.

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője 2013 óta dolgozott ebben a munkakörben. Az asszony többféleképpen próbált segíteni, lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és a családjának, de nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítani.

A férfi 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A feleség erre közölte, hogy a gyerekekkel rokonokhoz költözik.

A vádlott egy átvirrasztott éjszaka után július 11-én reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, aki egyedül dolgozott az épületben. Vita robbant ki köztük, ekkor a férfi a táskájából elővett egy kést, és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt. Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, és feladta magát.

Fotó: police.hu

A hatóságok korábbi tájékoztatása szerint a férfi a feleségével közösen nevelte a 3 gyerekét, akik közül kettő kiskorú, az egyik fogyatékossággal élő. A szülők többféle jogcímen összesen kb. 59 millió forint tartozást halmoztak fel. A nyomozás során a férfit többek között azért helyezték előzetes letartóztatásba, mert a lakóhelyét elárverezték, onnan ki kellett költöznie, a lakhatása nem volt megoldott, így fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. (MTI)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.