FIGYELŐ: SZIJJÁRTÓ PÉTER AZ ÉV EMBERE

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szijjártó Pétert választotta a 2018-as Év emberének a Figyelő szerkesztősége, tudtuk meg a lap közleményéből, amit Deák Dániel, a lap munkatársa küldött körbe a sajtónak. Az indoklás szerint 

„a külgazdasági és külügyminiszter ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere”, a világos és szikár magyarázatainak hála a magyar modell a világ számára is érthetővé vált, és egyre többen csatlakoznak a magyar állásponthoz. 

A lap e heti számában exkluzív interjúban, és zavarba ejtően forró címlappal köszöni meg a miniszter 2018-as év teljesítményét:

Az év embere, Szijjártó PéterFotó: bela.soproni

Egy másik címlappal bekeretezett lapszámot ráadásul Lánczi Tamás főszerkesztő-elemző személyesen adott át az Év Emberének:

A Figyelő magazin 2018 Év emberének választotta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertFotó: Zsolt BURGER/MFA/Ministry of Foreign Affairs and Trade

A Figyelő szerkesztősége negyedik alkalommal ítélte oda az Év embere díjat, amit tavaly a szintén kitűnő Matolcsy György jegybankelnök kapott meg. Ez egyben azt is jelenti, hogy 

a két éve fideszesített hetilapban Orbán Viktor egymás után másodjára maradt le az elsőségről.  A Figyelő 2016 óta Schmidt Mária tulajdona volt, de tavaly ősszel ez a hetilap is a központi médiaholdingba olvadt.  

A szerkesztőség úgy látja, hogy 2018-ban Magyarország politikai mozgástere nemzetközi szinten növekedett, a magyar modellt érő nemzetközi kritikákra a kormány határozottan és erőteljesen reagált, és

ennek a nemzeti érdekérvényesítésnek a szimbólumává vált Szijjártó Péter, 

aki az elmúlt több mint 4 évben számos nemzetközi fórumon egyértelművé tette a magyar külpolitikai és bevándorláspolitikai álláspontot és a gyakori nézetellentétek ellenére is kiállt mellette. Rég nem látott külpolitikai sikereket ért el hazánk.

„2019 minden bizonnyal újabb külpolitikai csatározásokat hoz, az európai parlamenti választást követően pedig hazánknak és szövetségeseinek kiemelt szerepe lesz az átalakuló brüsszeli politikában, amelyhez elengedhetetlen az eddigi külpolitikai irányvonal folytatása”- írják. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.