Nőtt a szálló por miatti légszenyezettség

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte: Putnokon veszélyes, Budapesten, Miskolcon, Sajószentpéteren, Szegeden és Vácon pedig kifogásolt a levegő minősége.

A Győri kapu városrész Miskolcon 2014. január 2-án.Fotó: Vajda János/MTI

Veszélyes levegőminőség esetén mindenkinél jelentkezhetnek légúti tünetek (köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), a Nemzeti Népegészségügyi Központ ilyenkor nem javasolja a szabadban való hosszas tartózkodást, nemcsak a légszennyezettség, hanem a hideg időjárás miatt sem.

Ezzel együtt mindenkitől azt kérik, „környezetünk és egészségünk megóvása érdekében” kerüljék a helytelen fűtési módok alkalmazását – írja az MTI.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.