Szánkóhiány van Magyarországon

Tbg
sport
2019 január 09., 12:40
comments 134

Váratlanul érhette a második nagyobb hazai havazás a nagy áruházláncokat, mert a hét közepén már egyáltalán nem lehet szánkót vásárolni. 

„Talán hétvégére érkezik” - válaszolta érdeklődésünkre az egyik lánc diszpécsere. Késő bánat lehet már, hétvégére az előrejelzések szerint felmelegszik az idő, a hó is olvadni fog.

Sem a Decathlonban, sem az OBI-ban, sem a Praktikerben, sem az Auchanban, sem a Tescóban, sem az Aldiban, sem a Régió játékboltban nem találni klasszikus faszánkót már. A cégek ügyfélszolgálatai és az online felületek szerint sincs már.

Egy-két helyen még árválkodik pár műanyag bob, csuszka, felfújhatós izé, de a klasszikus, jól irányítható, vinnyogó kacagásra késztető, azaz nagy sebességet elérő, egy- vagy kétszemélyes (75, 110-120 cm hosszú) fa szánkókból nincs már készleten, derült ki számunkra, amikor leesett a hó, és szánkóra lett volna szükség a családnak. 

(A családi szánkó ugyanis 40 év szolgálat után tavaly év végén egy nagy reccsenéssel felmondta a szolgálatot.)

Mint az áruházláncokkal folytatott beszélgetésünkből kiderült, a karácsony előtti havazás a ludas: akkor elkapkodták az összes szánkót, azóta pedig nem érkezett erősítés, és félő, hogy már nem is fog.

Izzanak a vonalak

A Decathlonban azt mondták, a héten várnak még fa szánkót, de nem biztos, hogy érkezik. Ajánlották helyette, addig is a műanyag csuszkákat, illetve azt, hogy kérjünk értesítést a termékről, ha érkezik. Ha lesz még a héten, sietni kell, mert pár óra alatt elfogy.

Az Auchanban egyenesen attól tartanak, hogy idén már nem jön, de azért várják, hátha. Keresni mindenesetre keresik, mint az inkák aranyát: „Egy óra alatt harmincan keresnek fa szánkót a harminc telefonálóból. ”

A Tesco nehezebb ügy, mert áruházról áruházra kéne érdeklődni, de sem az online keresőjük, sem az általunk felkeresett áruházban (Pólus Center, Váci út) nem volt, vagy nem vették fel (Duna pláza, Fogarasi út).

A Praktikerben csak Békéscsabán találni már, az Obiban egyáltalán nincsen. „Sokan keresik, de a németországi vezetőket ez nem hatja meg” - mondta kissé enerváltan az ügyfélszolgálatos.

A Kossuth téren sem érdemes szánkót keresni, mert az egyrészt a rászoruló gyerekeké, másrészt már el is szállították őket a karácsonyfával együtt. (Címlapkép: AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.