Szánkóhiány van Magyarországon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Váratlanul érhette a második nagyobb hazai havazás a nagy áruházláncokat, mert a hét közepén már egyáltalán nem lehet szánkót vásárolni. 

„Talán hétvégére érkezik” - válaszolta érdeklődésünkre az egyik lánc diszpécsere. Késő bánat lehet már, hétvégére az előrejelzések szerint felmelegszik az idő, a hó is olvadni fog.

Sem a Decathlonban, sem az OBI-ban, sem a Praktikerben, sem az Auchanban, sem a Tescóban, sem az Aldiban, sem a Régió játékboltban nem találni klasszikus faszánkót már. A cégek ügyfélszolgálatai és az online felületek szerint sincs már.

Egy-két helyen még árválkodik pár műanyag bob, csuszka, felfújhatós izé, de a klasszikus, jól irányítható, vinnyogó kacagásra késztető, azaz nagy sebességet elérő, egy- vagy kétszemélyes (75, 110-120 cm hosszú) fa szánkókból nincs már készleten, derült ki számunkra, amikor leesett a hó, és szánkóra lett volna szükség a családnak. 

(A családi szánkó ugyanis 40 év szolgálat után tavaly év végén egy nagy reccsenéssel felmondta a szolgálatot.)

Mint az áruházláncokkal folytatott beszélgetésünkből kiderült, a karácsony előtti havazás a ludas: akkor elkapkodták az összes szánkót, azóta pedig nem érkezett erősítés, és félő, hogy már nem is fog.

Izzanak a vonalak

A Decathlonban azt mondták, a héten várnak még fa szánkót, de nem biztos, hogy érkezik. Ajánlották helyette, addig is a műanyag csuszkákat, illetve azt, hogy kérjünk értesítést a termékről, ha érkezik. Ha lesz még a héten, sietni kell, mert pár óra alatt elfogy.

Az Auchanban egyenesen attól tartanak, hogy idén már nem jön, de azért várják, hátha. Keresni mindenesetre keresik, mint az inkák aranyát: „Egy óra alatt harmincan keresnek fa szánkót a harminc telefonálóból. ”

A Tesco nehezebb ügy, mert áruházról áruházra kéne érdeklődni, de sem az online keresőjük, sem az általunk felkeresett áruházban (Pólus Center, Váci út) nem volt, vagy nem vették fel (Duna pláza, Fogarasi út).

A Praktikerben csak Békéscsabán találni már, az Obiban egyáltalán nincsen. „Sokan keresik, de a németországi vezetőket ez nem hatja meg” - mondta kissé enerváltan az ügyfélszolgálatos.

A Kossuth téren sem érdemes szánkót keresni, mert az egyrészt a rászoruló gyerekeké, másrészt már el is szállították őket a karácsonyfával együtt. (Címlapkép: AFP)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.