Elvenné a Kozármislenynek járó pénzt az ÁSZ

politika
2019 január 11., 11:48
comments 176

A Szabad Pécs beszámolója szerint az Állami Számvevőszék úgy igyekszik elvenni Kozármisleny település pénzét, hogy nem léteznek azok a szabálytalanságok, amelyek miatt büntetnének.

Az ÁSZ szerint nincs szervezeti és működési szabályzata (SZMSZ) a Baranya megyei településnek, és nincs naprakész nyilvántartása a kötelezettségvállalásra, pénzügyi ellenjegyzésre, teljesítés igazolására, érvényesítésre, utalványozásra jogosult személyekről és aláírás-mintájukról. Így pedig esélyes, hogy szabálytalanul kezelik a pénzt, ezért a központi költségvetésből származó támogatások befagyasztását kezdeményezték.

Bíró Károly polgármester viszont azt állítja, hogy van SZMSZ, másképpen az önkormányzati hivatal meg sem alakulhatott volna. Azt mondja, a többi dokumentum is megvan, és azokat már többször is elküldték az ÁSZ-nak, ám a számvevőszék úgy tesz, mintha nem kapta volna meg. 

Több ellenzéki párt is úgy járt az utóbbi hónapokban az ÁSZ-szal, hogy a számvevőszék eljárásokat indított ellenük olyan dokumentumok elmaradása miatt, amelyeket a pártok már beadtak. Vagy éppen hiába vitték be személyesen, az ÁSZ nem vette át tőlük.

A Szabad Pécs riportja szerint az ÁSZ azért keménykedik Kozármislennyel, mert a Fidesz meg akarja buktatni a polgármestert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.