Meghalt a gyakorló repülés közben eltűnt francia vadászgép legénysége

külföld
2019 január 11., 05:22
comments 23
Egy ilyen Mirage-2000D vadászbombázó zuhant le szerdán a Jura-hegységben.
photo_camera Egy ilyen Mirage-2000D vadászbombázó zuhant le szerdán a Jura-hegységben. Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

Megtalálták a Jura-hegység nehezen megközelíthető részén lezuhant vadászgép roncsait a francia hatóságok. Florence Parly védelmi miniszter tájékoztatása szerint a szerdán eltűnt gép kétfős legénysége, Baptiste Chirié kapitány és Audrey Michelon hadnagy életüket vesztették.

A francia légierő Mirage-2000D típusú gépe alacsony magasságban hajtott végre gyakorló repülést a Jura-hegységben, amikor egyszer csak eltűnt a gépük a radarképernyőkről. A térségben ekkor hóvihar tombolt.

A gép elvben automatikusan vészjelzést ad le, ha a legénysége katapultál. A légierő szóvivője szerint ilyen vészjelzést nem észleltek. A roncsok közelében viszont ejtőernyődarabokat is találtak.

Csendőrök és tűzoltók kutattak túlélők és a roncsok után a sűrű ködben és hóesésben.
photo_camera Csendőrök és tűzoltók kutattak túlélők és a roncsok után a sűrű ködben és hóesésben. Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A vadászbombázó szerda délelőtt indult az északkelet-franciaországi Nancy-Ochey légi bázisról. Eltűnését követően azonnal megindult felkutatása, amelynek érdekében hegyi mentőket, tűzoltókat, katonai egységeket mozgósítottak az említett két megyében. A térségben a sűrű köd és a hó miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.