Meghalt a gyakorló repülés közben eltűnt francia vadászgép legénysége

Egy ilyen Mirage-2000D vadászbombázó zuhant le szerdán a Jura-hegységben.Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

Megtalálták a Jura-hegység nehezen megközelíthető részén lezuhant vadászgép roncsait a francia hatóságok. Florence Parly védelmi miniszter tájékoztatása szerint a szerdán eltűnt gép kétfős legénysége, Baptiste Chirié kapitány és Audrey Michelon hadnagy életüket vesztették.

A francia légierő Mirage-2000D típusú gépe alacsony magasságban hajtott végre gyakorló repülést a Jura-hegységben, amikor egyszer csak eltűnt a gépük a radarképernyőkről. A térségben ekkor hóvihar tombolt.

A gép elvben automatikusan vészjelzést ad le, ha a legénysége katapultál. A légierő szóvivője szerint ilyen vészjelzést nem észleltek. A roncsok közelében viszont ejtőernyődarabokat is találtak.

Csendőrök és tűzoltók kutattak túlélők és a roncsok után a sűrű ködben és hóesésben.Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A vadászbombázó szerda délelőtt indult az északkelet-franciaországi Nancy-Ochey légi bázisról. Eltűnését követően azonnal megindult felkutatása, amelynek érdekében hegyi mentőket, tűzoltókat, katonai egységeket mozgósítottak az említett két megyében. A térségben a sűrű köd és a hó miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.