Meghalt a gyakorló repülés közben eltűnt francia vadászgép legénysége

külföld
2019 január 11., 05:22
comments 23
photo_camera Egy ilyen Mirage-2000D vadászbombázó zuhant le szerdán a Jura-hegységben. Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

Megtalálták a Jura-hegység nehezen megközelíthető részén lezuhant vadászgép roncsait a francia hatóságok. Florence Parly védelmi miniszter tájékoztatása szerint a szerdán eltűnt gép kétfős legénysége, Baptiste Chirié kapitány és Audrey Michelon hadnagy életüket vesztették.

A francia légierő Mirage-2000D típusú gépe alacsony magasságban hajtott végre gyakorló repülést a Jura-hegységben, amikor egyszer csak eltűnt a gépük a radarképernyőkről. A térségben ekkor hóvihar tombolt.

A gép elvben automatikusan vészjelzést ad le, ha a legénysége katapultál. A légierő szóvivője szerint ilyen vészjelzést nem észleltek. A roncsok közelében viszont ejtőernyődarabokat is találtak.

photo_camera Csendőrök és tűzoltók kutattak túlélők és a roncsok után a sűrű ködben és hóesésben. Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A vadászbombázó szerda délelőtt indult az északkelet-franciaországi Nancy-Ochey légi bázisról. Eltűnését követően azonnal megindult felkutatása, amelynek érdekében hegyi mentőket, tűzoltókat, katonai egységeket mozgósítottak az említett két megyében. A térségben a sűrű köd és a hó miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt