A hawaii Tulsi Gabbard is indul a 2020-as elnökjelöltségért

külföld
2019 január 12., 07:50
comments 165

Tulsi Gabbard hawaii demokrata párti képviselőnő pénteken a CNN-en jelentette be, hogy elindul a 2020-as elnökválasztásokon a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. A jövő héten a hivatalos bejelentést is megteszi.  

Gabbard, aki katonaként megjárta az iraki háborút, most a washingtoni képviselőház külügyi bizottságának tagja. Ő az első amerikai szamoai, és az első hindu tagja az amerikai törvényhozásnak. Korábban ellenezte a katonai beavatkozásokat és a rezsimváltoztató törekvéseket. 2015-ben pedig a pártja irányvonalától eltérően a republikánusokkal együtt szavazta meg, hogy szigorúbban ellenőrizzék a szíriai menekülteket. 

Tulsi Gabbard
photo_camera Tulsi Gabbard Fotó: Aaron P. Bernstein/AFP

Az interjúban a legfontosabb témaként az egészségbiztosítást, a büntető igazságszolgáltatás reformját és a klímaváltozást említette. 

Kampánymenedzserének Rania Batrice-t kérte fel, aki a 2016-os elnökválasztási kampányban a demokraták elnökjelöltségéért küzdő Bernie Sanders vermonti szenátor helyettes kampányfőnöke volt. A 2016-os választásokon Gabbard Sanderst támogatta Hillary Clintonnal szemben.

Tulsi Gabbard a második politikus, aki indul a demokraták elnökjelöltségéért. Az első Elizabeth Warren massachusettsi szenátor volt, aki újév napján hivatalosan is bejelentette indulását. (New York Times/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.