A hawaii Tulsi Gabbard is indul a 2020-as elnökjelöltségért

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tulsi Gabbard hawaii demokrata párti képviselőnő pénteken a CNN-en jelentette be, hogy elindul a 2020-as elnökválasztásokon a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. A jövő héten a hivatalos bejelentést is megteszi.  

Gabbard, aki katonaként megjárta az iraki háborút, most a washingtoni képviselőház külügyi bizottságának tagja. Ő az első amerikai szamoai, és az első hindu tagja az amerikai törvényhozásnak. Korábban ellenezte a katonai beavatkozásokat és a rezsimváltoztató törekvéseket. 2015-ben pedig a pártja irányvonalától eltérően a republikánusokkal együtt szavazta meg, hogy szigorúbban ellenőrizzék a szíriai menekülteket. 

Tulsi GabbardFotó: Aaron P. Bernstein/AFP

Az interjúban a legfontosabb témaként az egészségbiztosítást, a büntető igazságszolgáltatás reformját és a klímaváltozást említette. 

Kampánymenedzserének Rania Batrice-t kérte fel, aki a 2016-os elnökválasztási kampányban a demokraták elnökjelöltségéért küzdő Bernie Sanders vermonti szenátor helyettes kampányfőnöke volt. A 2016-os választásokon Gabbard Sanderst támogatta Hillary Clintonnal szemben.

Tulsi Gabbard a második politikus, aki indul a demokraták elnökjelöltségéért. Az első Elizabeth Warren massachusettsi szenátor volt, aki újév napján hivatalosan is bejelentette indulását. (New York Times/MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.