Blőd hiba miatt csúsznak a nyugdíjak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Sok nyugdíjas hiába várta pénteken a pénzt hozó postást. Bár a Magyar Államkincstár szerint nem történt fennakadás a nyugdíjak kifizetésében, úgy tudjuk, hogy sokan nem kapták meg a juttatásukat időben. A Portfolio.hu úgy tudja, hogy egy banális hiba miatt nem érkeztek meg péntek reggel a számlákra a nyugdíjak: 

az Államkincstár egyszerűen rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe. 

A lap értesülését a MÁK sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta. A kifizetések csúszása azért is okozhat a szokásosnál nagyobb gondot, mert a decemberi nyugdíjak az ünnepek miatt korábban, harmadikán érkeztek, írja a Napi.hu. A lap szerint a késéssel együtt a megszokott 28-30 nap helyett 42 nap után kapnak ismét juttatást a nyugdíjasok. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.