Blőd hiba miatt csúsznak a nyugdíjak

POLITIKA
2019 január 12., 14:15
comments 260

Sok nyugdíjas hiába várta pénteken a pénzt hozó postást. Bár a Magyar Államkincstár szerint nem történt fennakadás a nyugdíjak kifizetésében, úgy tudjuk, hogy sokan nem kapták meg a juttatásukat időben. A Portfolio.hu úgy tudja, hogy egy banális hiba miatt nem érkeztek meg péntek reggel a számlákra a nyugdíjak:

az Államkincstár egyszerűen rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe.

A lap értesülését a MÁK sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta. A kifizetések csúszása azért is okozhat a szokásosnál nagyobb gondot, mert a decemberi nyugdíjak az ünnepek miatt korábban, harmadikán érkeztek, írja a Napi.hu. A lap szerint a késéssel együtt a megszokott 28-30 nap helyett 42 nap után kapnak ismét juttatást a nyugdíjasok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.