Hende Csaba szerint a tüntetők azok, akik miatt 2010 előtt "az államcsőd széléig sodródott Magyarország"

Összefogott Szombathelyen az ellenzék, és rendkívüli képviselő ülésen határoztak arról, hogy a város cégeinél nem vezetik be a túlóratörvényt. A keddi ülésre a fideszes képviselők nem mentek el, csak Puskás Tivadar polgármester jelent meg. Az összefogás eredménye lett az is, hogy Szombathely közgyűlése 

felszólította a térség kormánypárti képviselőjét, Hende Csabát, hogy érje el a túlóratörvény visszavonását.

Hende szerint nevetséges az egész, és felesleges is róla beszélni. A Vaol.hu-n pénteken megjelent interjújában azért beszélt róla. Szerinte a "munka törvénykönyve módosítása csak mondvacsinált ürügy volt a Gyurcsány Ferenccel teljesen összenövő ellenzék számára, ami köré megszervezhette az agresszív, többfelvonásos botrányelőadását. Országosan és itt, helyben egyaránt." Szombathelyről szólva elmondta, hogy bekérték az önkormányzati cégektől az adatokat és kiderült, hogy eddig sem túlóráztak azoknál, vagy csak alig. És Hende szerint ez a jövőben sem fog változni. Hogy miért nem, arra meglepő indokot hozott: 

"megjegyzem: a korábbi túlóraszámok emeléséhez szükséges többletforrások sem állnak az önkormányzati cégek rendelkezésére."

Majd visszatérve az országos politikára, kijelentette: "ha ugyanis végignézek a parlamenti rendzavarásban részt vevő 

és a tüntetéseken megjelenő arcokon, akkor azt látom, hogy ők bizony ugyanazok, akiknek a hatalma idején az államcsőd széléig sodródott Magyarország. És került adósságcsapdába Szombathely. Halkan kérdezem: amikor vezető helyzetben voltak, akkor miért nem számított nekik a magyar emberek élete és sorsa?"

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.