A Fehér Ház egy Irán elleni támadás megtervezését kérte tavaly a Pentagontól

külföld
2019 január 13., 21:29
comments 472

Irán elleni katonai akció terveinek kidolgozását kérte tavaly ősszel a washingtoni Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsa a védelmi minisztériumtól - jelentette vasárnap a The Wall Street Journal című konzervatív amerikai lap.

A CNN hírtelevízió honlapján szemlézett tudósítás szerint a kérés az után fogalmazódott meg, hogy szeptemberben egy Iránhoz köthető milícia megtámadta az Egyesült Államok nagykövetségét Bagdadban. A lap forrásai szerint Mira Ricardel, John Bolton nemzetbiztonsági főtanácsadó akkori helyettese háborús cselekménynek nevezte a támadást, és azt mondta, hogy Washingtonnak ennek megfelelően kell reagálnia.

A WSJ úgy tudja, hogy a kérést a védelmi minisztériumban és a külügyminisztériumban is aggodalommal fogadták, sőt, egy név nélküli nyilatkozó forrás egyenesen megdöbbenéséről számolt be a WSJ-nek.

A WSJ jelentése szerint a Pentagon egyébként eleget tett a kérésnek, de azt nem tudni, hogy a terveket részletesen kidolgozták-e, illetve, hogy átadták-e őket a Fehér Háznak. A WSJ azt sem tudta megerősíteni, hogy Donald Trump amerikai elnök tudott-e a nemzetbiztonsági tanács kéréséről. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.