Dagadtak a lovak Nagy-Britanniában

A lovakkal foglalkozó brit állatorvosok szövetségének (BEVA) felmérése szerint a Nagy-Britanniában tenyésztett lovak fele túlsúlyos, míg a pónik között 70 százalékos az elhízott példányok aránya.

Ez veszélyes az állatokra nézve, mert fokozottan nagy a patairhagyulladás (vagyis lósántaság) veszélye. (Az elhízás és a paták megbetegedésének összefüggéseiről magyarul itt olvashat.) Évente 600 brit ló pusztul el a betegségtől.

A lovak azért híznak el, mert gazdáik elkényeztetik őket. Télen például takarókkal óvják kedvenceiket, ezért kevesebb energiára van szükségük, de ugyanannyit kapnak enni, mintha segítség nélkül kellene megküzdeniük a hideggel. 

Nagydarab ló.Fotó: Dominique Delfino/Biosphoto

A pónik azért veszélyeztetettebbek, mert azokat inkább tartják kedvencként, és nem haszonállatként. A brit állatorvosok minden lóbarátot arra figyelmeztetnek, hogy az a normális, ha egy ló tavaszra lefogy. (Telegraph)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.