Dagadtak a lovak Nagy-Britanniában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A lovakkal foglalkozó brit állatorvosok szövetségének (BEVA) felmérése szerint a Nagy-Britanniában tenyésztett lovak fele túlsúlyos, míg a pónik között 70 százalékos az elhízott példányok aránya.

Ez veszélyes az állatokra nézve, mert fokozottan nagy a patairhagyulladás (vagyis lósántaság) veszélye. (Az elhízás és a paták megbetegedésének összefüggéseiről magyarul itt olvashat.) Évente 600 brit ló pusztul el a betegségtől.

A lovak azért híznak el, mert gazdáik elkényeztetik őket. Télen például takarókkal óvják kedvenceiket, ezért kevesebb energiára van szükségük, de ugyanannyit kapnak enni, mintha segítség nélkül kellene megküzdeniük a hideggel. 

Nagydarab ló.Fotó: Dominique Delfino/Biosphoto

A pónik azért veszélyeztetettebbek, mert azokat inkább tartják kedvencként, és nem haszonállatként. A brit állatorvosok minden lóbarátot arra figyelmeztetnek, hogy az a normális, ha egy ló tavaszra lefogy. (Telegraph)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.