Csillag Ádám és Kácsor Zsolt kapta Andrassew Iván sámliját

Január 14-én este Andrassew Ivánra emlékeztek pályatársai, olvasói, rajongói a Spinóza Színházban. Az eseményen átadták a Sámli-díjakat, azaz a négy éve elhunyt író-újságíró sámligyűjteményének egy-egy darabját azoknak a szerzőknek, akik az Andrassew Iván emlékére létrejött civil társaság szerint továbbviszik örökségét. 2019-ben a díjat több évtizednyi videokrónikás munkásságáért Csillag Ádám, illetve írói és újságírói műveinek elismeréseként Kácsor Zsolt kapta. 

A díj átadása előtt Wahorn András zenélt, és beszélt Andrassew Iván sajátos faragványairól, Láng Balázs negyed évszázados Andrassew-írásokat olvasott fel, Péterfy Gergely pedig az írói és az újságírói pálya mind gyakoribb szintéziséről beszélgetett Kácsor Zsolttal, Konok Péterrel és Szentesi Évával.

Bemutatták az Andrassew – Iván könyve című kötetet is: a Noran kiadó jóvoltából versek, novellák, cikkek, interjúk foglalják össze a szerző életművét.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.