Megdőlt a budapesti szélrekord

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán hétfőn arról írt, hogy mióta ilyesmit mérnek, soha akkor szél nem volt Budapesten, mint most hétfőn.

A János-hegyen 104,8 kilométer/órás széllökés is előfordult, és ezzel megdőlt a január 14-ei 100,8 kilométer/órás budapesti szélrekord, amelyet 1966-ban mértek. Az OMSZ az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt is írták, hogy éjjel átmenetileg valamelyest veszít erejéből a szél, de kedden újra durvulásra kell számítani.

Napközben a délnyugati és északkeleti tájak kivételével ismét többfelé viharossá fokozódhat a szél, és egy-egy helyen 85 kilométer/óra fölötti széllökés is lehet,sőt a hegyvidéki területeken 100 kilométer/óra feletti széllökések is lesznek. 

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével keddre is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél veszélye miatt. Északkeleten az erős széllökések mellett hózáporral is számolni kell. 

Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és mínusz 7 fok között valószínű, de az Északi-középhegység havas, szélvédettebb völgyeiben több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között alakul.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.