Mégiscsak lefáradt a köztévé vezérigazgatója, Papp Dániel a köztévét újra meglátogató ellenzéki képviselőkhöz

Tbg
Média
2019 január 14., 16:14
comments 429

Hosszú ideje próbál kérdéseire választ kapni Hadházy Ákos ellenzéki képviselő Papp Dánieltől, az MTVA vezérigazgatójától, ám az évente több mint 90 milliárdból működő közmédia feje ezt mindezidáig visszautasította.

Hétfőn ezért megunván a várakozást, Hadházy és Szél Bernadett, szintén volt LMP-s, de ma már független képviselők ellátogattak az MTVA Kunigunda útjai székházához, hogy ott jogosítványaikkal élve, belépjenek a köztévé épületébe.

Az őrök eleinte nem engedték be őket, majd Szélnek sikerült beslisszolnia, végül Hadházy Ákos is bejutott, de a forgókapun át - bár erre a törvény lehetőséget adna - nem jutottak.

A két képviselő azt próbálta meg elérni -, azon túl, hogy magyarázza el az erről eddig hallgató MTVA vezetése, miért dobták ki legutóbb az őrök a köztévé épületéből Hadházy országgyűlési képviselőt -, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról társadalmi célú hirdetést adjanak le.

Némi zavarodottság után előkerült Borbély-Urquhart Julianna, aki a decemberi székházbalhé után megbízott vezetőként vette át a sajtóosztály irányítását, és elmondta a képviselőknek, Papp Dániel, aki egyébként az épületben van, nem fog ráérni, de majd a Duna Médiaszolgáltató feje, Dobos Menhyért nyilatkozni fog. (A DM az MTVA felett áll, de a köztévé napi szintű működéséhez sok köze nincsen.) 

Színre lép Papp Dániel

Aztán délután fél öt körül mégiscsak előkerült az eddig elfoglalt Papp Dániel vezérigazgató. (Szél Bernadett élő közvetítésén 26:30-tól)

link Forrás

Hadházy Ákos élője:

link Forrás

A képviselők kérdéseire azonban nem válaszolt, sőt megszólalását - egy operatőrrel az oldalán - nagyon bátran azzal kezdte, hogy 

  • Nem járul hozzá a felvételek elkészítéséhez.
  • Erőszakkal inzultálták a kollégáit, amikor az ellenzéki képviselők decemberben bementek a székházba.
  • Ekkor fenyegetések érték a köztévés kollégákat.
  • Papp meglátása szerint arra, hogy a képviselők kérdéseire választ kapjanak, megvannak a törvényes lehetőségek, többek között a parlament kulturális bizottságában lehet kérdéseket feltenni.
  • Papp Dániel - miután előre betanult nyilatkozatát elmondta - nem válaszolt az ellenzéki képviselők kérdéseire.

Szél Bernadett hiába próbálta felhívni Papp figyelmét, hogy a közmédia vezetőjeként segítenie kellene a képviselők munkáját, de Papp ezután arról beszélt, hogy a két képviselő éppen félelmet kelt benne.

Erős jelenet volt még, amikor Papp elmondta, mennyi fenyegetés érte a köztévé munkatársait a decemberi események után, mire Hadházy Ákos közbevetette, hogy őt és családját hónapok óta járatja le a közmédia hazug anyagokkal.

A 444 elérte az eset után Hadházy Ákost, aki azt mondta, mivel a kérdéseire választ nem kapott, ezért a székházban maradnak, akár egy hétig is. 

December 16-án és 17-én több ellenzéki képviselő is bejutott a köztévé épületébe, hogy rávegyék a köztévé vezetését, adják le az ellenzék petícióját. A biztonsági szolgálat munkatársai azonban ezt megakadályozták, sőt végül erőszakkal kivitték az épületből Hadházy Ákost, akinek törvény adta lehetősége volt az épületben maradni. A köztévé őrei a rendőröket is távol tartották a székház épületétől. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.