Megvonták a szombathelyi alpolgármester hatásköreit, miután megszavazta, hogy tárgyaljanak a túlóratörvényről

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szombathely polgármestere hétfőn megvonta Molnár Miklós (Pro Savaria Egyesület) alpolgármester hatásköreit. A döntéshez a közlemény nem fűz indoklást, de valószínűleg nem független attól, hogy a szombathelyi közgyűlés legutóbbi rendkívüli ülésén Molnár Miklós megszavazta a napirendet, amivel lehetővé tette, hogy a túlóratörvénnyel kapcsolatban elfogadjanak két olyan közgyűlési határozatot.

Molnár Miklós

A határozatok szerint Szombathelyen a száz százalékos önkormányzati tulajdonú cégeknél nem lehet a korábbinál több túlórát elrendelni. Valamint felkérték Hende Csabát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy kezdeményezze a munka törvénykönyvének módosítását a korábbi túlóraszabályokhoz való visszatérés érdekében.  

A fideszes városvezetés szerint az egész értelmetlen volt és egyedül a politikai hangulatkeltésre" szolgált. Puskás Tivadar polgármester a megyei napilapnak adott interjújában a minderről azt mondta: „Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz-KDNP pártszövetséggel kötött”.   

A szombathelyi városi közgyűlésben a polgármesterrel együtt 10 szavazata van a Fidesz-KDNP frakciónak, 9 szavazata az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakciónak, egy a Jobbik képviselőjének egy pedig a Pro Savaria Egyesület képviselőjének. Az írásos megegyezés szerint Molnár Miklós a közgyűlések előtt egyeztet a városvezetéssel és az egyeztetett előterjesztéseknél szavazatával támogatja a döntéseket. 

Molnár Miklós a történtekről az MTI-nek azt mondta: nem kívánja kommentálni a polgármesteri hivatal közleményében foglaltakat, mivel azonban szavai szerint Puskás Tivadar polgármester folyamatosan valótlanságokat állít, ezért őt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel.

Eddig  Molnár Miklóshoz tartozott a gazdaságfejlesztés, a költségvetés és a pénzügyek, valamint több, száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő, városi közszolgáltatásokat végző cég felügyelete, valamint a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ, illetve a Művelődési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezetének felügyelete.

A korábban átruházott polgármesteri hatáskörök döntő részét a közlemény szerint ezután Illés Károly alpolgármester látja el, míg a pénzügyek és a költségvetés tekintetében a jogokat a továbbiakban a polgármester gyakorolja. (via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.