Remekül beilleszkedett és azonnal átvette az irányítást új otthonában a tatabányai Turul-szobornál befogott kecske

ÁLLAT
2019 január 14., 09:13
comments 119

Szombaton részletesen beszámoltunk arról, hogy egy kalandos mentőakció során hogyan fogtak be egy nagyra nőtt kecskebakot, amely évek óta élt vadon a tatabányai Turul-szobor alatt és a közeli barlangokban. 

A befogásra azért volt szükség, mert az öregedő állat nem jutott mindig könnyen élelemhez, valamint a nagyra nőtt, nagy szarvú állat időnként meg is rémítette a környéken futó és túrázó embereket. 

A kecskét végül egy helyi férfi segítségével fogták be, aki az elmúlt hat hónapban folyamatosan etette az állatot, 

és elnevezte Mekinek. 

A befogás után Meki egy mentett állatok számára létrehozott farmra került Töreki erdejében. A Dharma állatmenhely vezetője, Czinkóczky Csaba vasárnap rövid beszámolót küldött nekünk arról, hogy hogyan érzi magát a kecske az új környezetében, ahol 39 másik kecskével fog ezentúl együtt élni. 

Az első összeszimatolás után  Czinkóczky elmondása szerint az összes kecske vette a lapot: „Meki azonnal elfoglalta a pajtát, aztán nagy kegyesen egyesével engedte be a többieket. Mint egy oroszlánkirály érkezett, olyan fenséges megjelenése van, hosszú szakálla lobog a szélben, a kecskéinknek szó szerint leesett az álluk amikor meglátták. Meg pár napig hagyjuk őket ismerkedni es csak azután mehet le a többiekkel a 40 hektárnyi területre bandázni, nem szeretnénk ha meglógna.”

A befogott kecske méretét jól leírja, hogy a farmon a nagyobb bakokat kétembereseknek hívják, mivel két ember kell a megfogásukhoz. Meki lett az első háromemberes kecskéjük. 

Ezen kívül a farmon él még egy szamár, aki hétemberesnek számít, de ő másik kategóriát képvisel: négyen tolták hátulról és hárman húzták elölről, amikor azt akarták, hogy egy kicsit menjen arrébb. Mára viszont ezt már nagyjából elengedték. 

A mentett állatok farmján tavaly nyáron jártunk, riportunkat itt lehet elolvasni

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.