A Real Madrid szerint ellenük csal a videóbíró

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hosszú évek siránkozására gondolt pontot tenni a spanyol labdarúgószövetség, amikor a 2018/19-es szezontól a bajnokságban bevezették a VAR, azaz a videóbíró használatát. Az utóbbi szezonokban a spanyol sportsajtó jelentős része a vélt vagy valós bírói sérelmek boncolgatásáról szólt, így jó ötletnek tűnt egy objektív mérce bevonása a döntésekbe.

De hiába a jó szándék, az illetékesek nem számoltak azzal, hogy ha valaki nagyon elszánt, ebbe is bele tud kötni.

Az idén gyengéledő, már a második edzőjénél tartó Real Madridnál a múlt héten végre sikerült megtalálni, ki tehet a csapat bajairól. Nem az Iscót kispadoztató Solari, hanem a VAR. A Real Sociedad elleni meccsen ugyanis a videóbíró nem szólt az igazi bírónak, hogy nézzen vissza egy valóban tizenegyesgyanús esetet Vinicius ellen.

Egy héttel később, most vasárnap pedig miután az igazi bíró les miatt nem adta meg a Betis egyenlítő gólját a Real Madrid ellen, a VAR felülbírálta a döntést, és mégis érvényesnek ítélte. A visszajátszásokból és kimerevített képekből nem egyértelmű, hogy mi az igazság, tényleg milliméterekről van szó. A legelmebetegebb (és leginkább madridista) spanyol sportműsorban egy építész segítségével igyekeztek bebizonyítani, hogy a Betis játékosa igenis lesen volt

A Marca szerint mindenesetre a klubnak és Florentino Perez klubelnöknek elege van az egészből, szerintük a VAR is csak egy újabb eszköz a Real Madridot évek óta szisztematikusan sújtó kedvezőtlen bírói ítéleteknek. Magyarázatot követelnek a szövetségtől, és főleg igazságot.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.