Legyen mit odatolni az elfeledésre váró külföldi fiúknak az arcába

2019 január 15., kedd 16:49
29

Február elején új lemezzel jelentkezik a hazai álompop-színtér egyik legismertebb szereplője, a Mayberian Sanskülotts. A Neverending Sorry címre keresztelt lemezt most egy dal, az Empty Room, illetve az ehhez készített klip vezeti fel, amit nálunk lehet először megnézni:

A dalról részletesen írt a zenekar dalszerzője és énekesnője, Csordás Zita: „A dalszöveget 2013-ban írtam, amikor Valenciából Barcelonába vonatoztam tök egyedül, egy nappal a hazaérkezésem előtt fél évnyi Erasmus után. Amúgy elég szomorú voltam, de azért boldog is. Nagyon szerettem volna már találkozni életem szerelmével, és épp próbáltam elfelejteni pár fiút, szóval csak a szokásos. Ilyenkor egyedül ülni egy külföldi vonat kupéjában a legtökéletesebben ihletett pillanatokat idézi elő az emberben. Úgyhogy a szöveg elég gyorsan jött, viszont alapvetően magyarul írtam meg és csak később próbáltam meg angolra fordítani olyan szándékkal, hogy majd egyszer, ha úgy adódik, akkor oda tudjam tolni ezeknek az elfeledésre váró fiúknak az arcába, akik külföldiek, hogy amúgy ezt neked írtam ezer éve. Amúgy meg a dal alapvetően ezekről az érzésekről, és a vonatozáskor látott táj absztrakcióiról szól.”

Az új lemez bemutatókoncertje február 16-án lesz majd az Akváriumban. A zenekar korábbi lemezeit pedig Bandcampen lehet meghallgatni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt