A Youtube betilt egy rakás veszélyes kihívásvideót

A Google tulajdonában álló Youtube vezetősége a céget ért rengeteg kritika hatására úgy döntött, szigorítanak a videókra vonatkozó szabályaikon, és a jövőben le fogják tiltani a veszéllyel járó, vagy érzelmileg túlságosan megrázó csíny- és kihívásvideókat. Az utóbbi években arról is több hír jelent meg, hogy a Youtube-on terjedő kihívásvideók a résztvevők sérüléséhez, vagy néhány esetben a halálukhoz vezettek.

A cégnek persze nagyon nehéz dolga lesz ezzel, hiszen nagyon nehéz eldönteni, kinek mi az, ami érzelmileg megterhelő, és mi az, ami még megengedhető. A kihívásvideókkal hasonló a helyzet, az évekkel ezelőtt az egész világot bejáró Ice Bucket Challenge-be is voltak, akik belehaltak, de ez nem feltétlenül a kihívásvideói hibája volt, hanem abból eredet, hogy néhányan túlságosan különlegessé akarták tenni a saját videójukat, és ezért veszélyes akciókra vállalkoztak.

A Youtube-nál azonban azt mondják, valahol meg kell húzni a vonalat, és kész, igyekeznek majd a lehető legkörültekintőbben eljárni. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.