Bántalmazás és gyerekmolesztálás miatt őrizetbe vettek négy katolikus szerzetest Franciaországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Bántalmazás és gyerekmolesztálás miatt őrizetbe vettek négy katolikus szerzetest az észak-franciaországi Liévinben – közölte a La Voix du Nord francia regionális napilap.

Kedd reggel óta egy 30-as éveiben járó és három, 50-60 év közötti férfit állított elő a Lille-i rendőrség a Riaumonti Gyermekfalunak nevezett vallásos közösségben folytatott nyomozása részeként. A bencés szerzeteseket azzal vádolják, hogy 2000 és 2014 között fizikai és lelki bántalmazást, illetve szexuális visszaélést követtek el.

Egy, az ügyet jól ismerő forrás szerint 2017-ben több egykori diák emelt panaszt az őrizetbe vett papok ellen. A vizsgálat során többször tartottak házkutatást a vallásos közösségnél, de ez volt az első alkalom, hogy valakit őrizetbe is vettek.

Illusztráció: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A riaumonti közösséget az 1960-as években alapította a katolikus Revet atya. A bentlakásos gyerekfaluban fogyatékosokat és hátrányos szociális helyzetben lévő gyerekeket befogadó iskola és cserkészcsapat is működik. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.