Bántalmazás és gyerekmolesztálás miatt őrizetbe vettek négy katolikus szerzetest Franciaországban

Bántalmazás és gyerekmolesztálás miatt őrizetbe vettek négy katolikus szerzetest az észak-franciaországi Liévinben – közölte a La Voix du Nord francia regionális napilap.

Kedd reggel óta egy 30-as éveiben járó és három, 50-60 év közötti férfit állított elő a Lille-i rendőrség a Riaumonti Gyermekfalunak nevezett vallásos közösségben folytatott nyomozása részeként. A bencés szerzeteseket azzal vádolják, hogy 2000 és 2014 között fizikai és lelki bántalmazást, illetve szexuális visszaélést követtek el.

Egy, az ügyet jól ismerő forrás szerint 2017-ben több egykori diák emelt panaszt az őrizetbe vett papok ellen. A vizsgálat során többször tartottak házkutatást a vallásos közösségnél, de ez volt az első alkalom, hogy valakit őrizetbe is vettek.

Illusztráció: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A riaumonti közösséget az 1960-as években alapította a katolikus Revet atya. A bentlakásos gyerekfaluban fogyatékosokat és hátrányos szociális helyzetben lévő gyerekeket befogadó iskola és cserkészcsapat is működik. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.