Büntetés helyett jutalmat kapott a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szerdán tárgyalta a Duna Médiaszolgáltatót felügyelő Közszolgálati Közalapítvány a vállalat vezérigazgatójának 2018. évi munkáját. A testület LMP-s delegáltja, Németh Vladimir határozati javaslatot nyújtott be, ebben médiatanácsi vizsgálatot kezdeményezett "a közszolgálati médiaszolgáltatónak a közszolgálati médiaszolgáltatás céljainak elérését súlyosan sértő gyakorlata miatt".

Németh azért médiatanácsi vizsgálatot kezdeményezett, mert az egészen egyedi szabályozás miatt bár a Közalapítvány a Duna Zrt. tulajdonosa és Dobos munkáltatója, még sincs joga közvetlenül fölmenteni a vezérigazgatót a közszolgálatiság sérelme miatt.

Németh javaslatát a kuratórium végül 5:1 arányban megleszavazta, majd ugyanebben a napirendi pontban munkabérének két havi összegét szavazta meg jutalomként Dobosnak, írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Németh.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.