Büntetés helyett jutalmat kapott a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója

politika
2019 január 16., 18:06

Szerdán tárgyalta a Duna Médiaszolgáltatót felügyelő Közszolgálati Közalapítvány a vállalat vezérigazgatójának 2018. évi munkáját. A testület LMP-s delegáltja, Németh Vladimir határozati javaslatot nyújtott be, ebben médiatanácsi vizsgálatot kezdeményezett "a közszolgálati médiaszolgáltatónak a közszolgálati médiaszolgáltatás céljainak elérését súlyosan sértő gyakorlata miatt".

Németh azért médiatanácsi vizsgálatot kezdeményezett, mert az egészen egyedi szabályozás miatt bár a Közalapítvány a Duna Zrt. tulajdonosa és Dobos munkáltatója, még sincs joga közvetlenül fölmenteni a vezérigazgatót a közszolgálatiság sérelme miatt.

Németh javaslatát a kuratórium végül 5:1 arányban megleszavazta, majd ugyanebben a napirendi pontban munkabérének két havi összegét szavazta meg jutalomként Dobosnak, írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Németh.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.