Erdogan most éppen egy NBA-sztárt akar letartóztatni

külföld
2019 január 16., 22:14
comments 95
Enes Kanter, a New York Knicks török centere. Erdogan szerint ő is puccsista, mint vagy még ötvenezer ember, akit az elmúlt években bebörtönöztek Törökországban.
photo_camera Enes Kanter, a New York Knicks török centere. Erdogan szerint ő is puccsista, mint vagy még ötvenezer ember, akit az elmúlt években bebörtönöztek Törökországban. Fotó: MATTHEW STOCKMAN/AFP

Nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a török ügyészség Enes Kanter, a New York Knicks török centere ellen. A török hatóságok szerint a 26 éves játékos a 2016-os, elbukott puccs szervezőivel van kapcsolatban. Kanter, aki szerint Recep Tayyip Erdogan török elnök szimpla diktátor, tagadja a vádat.

A török hatóságok már 2017-ben bevonták Kanter török útlevelét, de mert zöld kártyával él az Egyesült Államokban, ez aligha izgatja. Igaz, nemrég lemondta csapata londoni meccsét, mert tart a török kémektől. "Van rá esély, hogy megölnének ott" - mondta.

Kanter szerdán a Facebookon azt írta, hogy a "török kormány képtelen akár csak egyetlen bizonyítékot bemutatni arról, hogy bármi rosszat tettem volna. Még csak parkolási bírságom sincs, mindig is törvénytisztelő polgár voltam" - írta. Kanter egyetemi oktató édesapja ellen a török hatóságok tavaly júniusban adtak ki elfogató parancsot. A rendkívül fura, Erdogant valójában hatalmában csak megerősítő puccs óta a török hatóságok már ötvenezer embert börtönöztek be. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.