Papp Dániel szerint az MTVA székházba behatoló ellenzékiek évekre visszamenőleg összezavarták a munkatársait

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Írásban válaszolt Hadházy Ákos és Szél Bernadett 11 kérdésére a hírhamisító Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója. A kérdéseket Hadházy és Szél hétfőn próbálta átadni neki, ez végül csak azután sikerült, hogy egy teljes éjszakát az MTVA székházának előterében töltöttek. A válaszok alapján azt kell mondjam, érdemes volt így tenniük.

A képviselők például rákérdeztek, hogy mégis hogyan lehetett az, hogy 2012-ben, az Operánál tartott ellenzéki tüntetésről bejelentkező munkatársuk háta mögött csak az üres Andrássy út látszódott. Papp Dániel válaszában elismerte, hogy a tudósítást készítő munkatársaik "hibáztak". Ez szerinte "még az MTVA-val is előfordulhat", különösen akkor, amikor "képviselők garázdálkodnak az épületben". Igen, jól látják, Papp Dániel szerint munkatársuk hét évvel ezelőtt azért hibázott, mert évekkel később ellenzéki képviselők próbáltak jogszerűen bejutni az MTVA székházába.

Papp ugyanilyen lenyűgöző választ adott arra a kérdésre, hogy miért állították egy évekkel korábban, Kairóban készült felvételről, hogy azok 2015 szilveszterén, Kölnben készültek. Papp szerint ez azért történhetett meg, mert "a televízió egyszerre auditív és vizuális műfaj, és különben is, az online médiában még az is előfordul, hogy rosszhiszeműen illusztrálnak híreket.

Papp szerint a képviselők nem kérhetik számon az MTVA-n azt sem, hogy szerkesztőjük pont a szélsőjobboldali német párt, az AfD egyik politikusát mutatták be hétköznapi, a bevándorlóktól rettegő német állampolgárként.