Nyugodtan lehet hírhamisítózni a köztévé hírhamisítóját

media
2014 november 27., 7:18
comments 145

Októberben nevezték ki Papp Dánielt az MTVA új tartalomszolgáltatási igazgatójának, ezzel megkapta az egész hírosztály felügyeletét. Megfelelő embert a megfelelő helyre, Papp volt az, aki úgy számolt be a magyar kormány és Orbán Viktort rendszeresen kritizáló Daniel Cohn-Bendit budapesti sajtótájékoztatójáról, mintha az EP-képviselő megfutamodott volna a pedofiliával kapcsolatos kérdése elől. Ez egy manipulatív vágásnak volt köszönhető, Cohn-Bendit ugyanis valójában a kérdés elhangzása után még fél óráig ott volt a sajtótájékoztatón, és csak azért ment el, mert indult a gépe. Ez a vágatlan felvételből kiderült.

És Papp Dániel volt az, aki hírfőszerkesztő volt a köztévénél, amikor Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét egy szánalmas trükkel megpróbálták kiretusálni a Híradóból.

Szóval, ezzel a háttérrel kapta meg Papp Dániel a teljes hírosztályt. És erre írta azt az Index, hogy

A teljes hírosztályt a hírhamisító Papp Dánielre bízza az MTVA

Ami miatt az MTVA helyreigazítást követelt, de a bíróság elutasította a keresetet.

Az Index azt írja, hogy az ítélet szóbeli indoklásában a bíró rámutatott, hogy az összevágott híradófelvétel annyira eltorzítja a valóságot, hogy egyáltalán nem túlzó az az újságírói értékítélet, hogy ez hírhamisítás. Ráadásul a felperesnek, mint közszereplőnek tűrnie kell az ilyen véleményt. Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt