Budapesten tartóztatták le a Football Leaks vezetőjét

2019 január 17., csütörtök 5:20
53

Először a portugál sajtó írta meg, aztán a portugál rendőrség is megerősítette, hogy Budapesten tartóztatták le a Football Leaks nevű honlap tulajdonosát, írja az Index.

A Football Leaks-en nyilvánosságra hozott (vagy általuk újságoknak eljuttatott) dokumentumok alapján robbant ki több nagy botrány az utóbbi időben a futballvilágban, ezek közül a legnagyobb Cristiano Ronaldo nemi erőszak ügye volt.

A Football Leaks fejét egy Cyberduna kódnevű akcióban, a magyar rendőrséggel együttműködve fogták el a portugál rendőrök - de nem a Football Leaks ügyei miatt. A körözést egy portugál ügy miatt adták ki, amiben ellopták a Benfica futballklub alkalmazottainak és vezetőinek levelezését.

A letartóztatott hacker Rui Pinto, 30 éves, portugál, és néhány évvel ezelőtt Erasmus-hallgatóként költözött Magyarországra. Egyelőre itt van előzetes letartóztatásban, 3-4 hét múlva adhatják ki Portugáliának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt