Ocasio-Cortez előadást tart a többi demokratának arról, hogy hogyan legyenek népszerűbbek Twitteren

2019 január 17., csütörtök 7:03
156

Mi is írtunk arról, hogy az Egyesült Államok médiáját gyakorlatilag letarolta a szocialista demokrata Alexandria Ocasio-Cortez megérkezése a politikai porondra. A fiatal politikus sikerének titka, hogy nagyon természetesen használja a közösségi felületeket, az ellene indított szélsőjobbos netes támadásokat is könnyedén tudja átfordítani vicces posztokba. 

Mára már több mint kétmillió követője van Twitteren és 1,8 millió Instagramon, és ahhoz képest, hogy abszolút pályakezdő politikusról van szó, tényleg rengeteget foglalkoznak vele a lapok. A Wired nemrég már arról írt, hogy AOC nemcsak zseniális közösségi média-felhasználó, de a szemünk láttára formálja éppen az új amerikai politikai valóságot. 

Hogy ez mennyire lesz így, azt majd a következő évek megmutatják, az azonban biztos, hogy Ocasio-Cortez csütörtökön a képviselőház demokratáinak a kommunikációs bizottság ülésén előadást fog tartani arról, hogyan érdemes használni a Twittert. A hivatalos leírás szerint előadásának tárgya arról szól majd, hogy hogyan lehet leghatékonyabban elérni a választópolgárokat és szó lesz majd a digitális történetmesélés fontosságáról is. Nem ő lesz az egyetlen előadó, Jim Himes is szót kap majd. 

Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Mint a Verge megjegyzi, az amerikai politikai elitben bőven vannak még olyanok, akikre ráfér egy ilyen lecke, mivel sok képviselőnek fogalma sincs az internetről, és nem nagyon értik, hogy mire lehet használni a ma már amúgy tényleg megkerülhetetlen felületeket. 

A lap kitér arra, hogy látványos, ahogy pár demokrata új szempontok mentén kezdte el használni a közösségi felületeket: Elizabeth Warren a konyhájában, sör ivása közben egy Instagram-élőben jelentette be, hogy indul az elnökségért, a szintén jelöltaspiráns Beto O'Rourke legutóbb pedig fogkőtisztítás közben posztolt magáról képet. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt