Összeszedték, hol hiányoznak leginkább a kerékpártárolók Budapesten

Tbg
2019 január 17., csütörtök 12:07
183

„Ha a tömegközlekedési csomópontokban, közintézményeknél, boltoknál, népszerű közösségi terek, szórakozóhelyek és más úticélok közelében biztonságos és jól használható kerékpártárolók lennének, akkor sokkal többen közlekednének biciklivel” - írja a Kerékpárosklub.

A szervezet tavaly szedte össze azt a 150 helyszínt, ahol a kerékpáros forgalom alapján hiányoznak a tárolók, a bicikli lekötéséhez szükséges infrastruktúra.

A biciklisek a tárolók hiányában a legtöbbször kénytelenek közlekedési táblákhoz, utcabútorokhoz, kerítésekhez láncolni járműveiket, amely messze nem a legjobb megoldás, olykor a gyalogos forgalom zavarásával járnak, ezen pedig jó lenne változtatni.

Forrás: Kerékpáros Klub

„A listát két részre osztottuk: kijelöltük a 100 legsürgetőbb helyszínt, és külön (a térképen narancssárgával, a listában csillaggal) jelöltünk további 50 fontos úticélt. Javaslataink alapjai lehetnek egy fővárosi kerékpártároló építési programnak” - írja a szervezet, amely tippeket is ad az önkormányzatoknak, beruházóknak, hogyha tárolóépítésbe fognának, milyen szempontokat érdemes megfogadni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt