Összeszedték, hol hiányoznak leginkább a kerékpártárolók Budapesten

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Ha a tömegközlekedési csomópontokban, közintézményeknél, boltoknál, népszerű közösségi terek, szórakozóhelyek és más úticélok közelében biztonságos és jól használható kerékpártárolók lennének, akkor sokkal többen közlekednének biciklivel” - írja a Kerékpárosklub.

A szervezet tavaly szedte össze azt a 150 helyszínt, ahol a kerékpáros forgalom alapján hiányoznak a tárolók, a bicikli lekötéséhez szükséges infrastruktúra.

A biciklisek a tárolók hiányában a legtöbbször kénytelenek közlekedési táblákhoz, utcabútorokhoz, kerítésekhez láncolni járműveiket, amely messze nem a legjobb megoldás, olykor a gyalogos forgalom zavarásával járnak, ezen pedig jó lenne változtatni.

Forrás: Kerékpáros Klub

„A listát két részre osztottuk: kijelöltük a 100 legsürgetőbb helyszínt, és külön (a térképen narancssárgával, a listában csillaggal) jelöltünk további 50 fontos úticélt. Javaslataink alapjai lehetnek egy fővárosi kerékpártároló építési programnak” - írja a szervezet, amely tippeket is ad az önkormányzatoknak, beruházóknak, hogyha tárolóépítésbe fognának, milyen szempontokat érdemes megfogadni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.