Semjén Zsolt arra jutott, hogy Fidesz-KDNP a magyar történelem legsikeresebb politikai képződménye

2019 január 17., csütörtök 19:48
406

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki egyben a második legnagyobb kormánypárt elnöke is a KDNP csütörtöki évadnyitóján arra jutott, hogy 

„a Fidesz és a KDNP pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója”.

A történelmi jelentőségű megállapításra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalka művelődési házának színháztermében, több száz résztvevő szeme látta került sor. 

A példátlanul sikeres Semjén Zsolt azt mondta, 

az EU történetében példátlan, hogy egy politikai erő több mint egy évtizeden keresztül az abszolút többség fölött tud parlamenti választásokat nyerni.

Bár az előbb még egy politikai erőről beszélt, Semjén Zsolt később megállapította azt is, a pártszövetségben a KDNP világnézeti pártként, a Fidesz pedig keresztény ihletettségű, nagy néppártként funkcionál.

Karakteres és hiteles

A KDNP elnöke beszédében kifejtette, minden keresztény pártnak dilemmát okoz, hogy politikájában felvállalja-e az egyházi szempontból fontos, de a választókat kevésbé érdeklő témákat vagy nem ragaszkodik szorosan az egyház tanításához és a több szavazat érdekében engedményeket tesz. Semjén Zsolt szerint utóbbi megoldási lehetőséget választotta például a német CDU, amely mindent megtéve a voksokért feladta az eredeti kereszténydemokrata értékrendet.

„Én egy papírmasé kereszténységben nem vagyok érdekelt, ez engem nem érdekel” -

mondta a KDNP elnöke, hozzátéve, az egyház társadalmi tanításai szerinti, karakteres és hiteles kereszténydemokráciára van szükség.

Megnyugodhat Fidesz, a KDNP nem tekinti konkurensnek

A választásokra utalva Semjén Zsolt jelezte, a Fidesz és a KDNP egymással nem konkurensek, hanem bajtársi szövetségesek, így elvárható tőlük, hogy megnyerjék a választásokat, elérjék a többséget és ennek eredményeképpen alakítsák Magyarországot. „A feladatot végrehajtottuk, megteremtettük azt a politikai konstrukciót, amely lehetővé teszi a keresztény értékek érvénysülését és képes az állam és az ország vezetésére” - állapította meg Semjén.

A KDNP évnyitóján részt vett Seszták Miklós kormánybiztos, a párt alelnöke, a megyei pártszervezet képviselői, valamint a történelmi egyházak térségi vezetői is. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt