Felgyújtotta magát egy férfi a prágai Vencel téren

Felgyújtotta magát egy 55 éves férfi péntek délután a prágai Vencel téren, a Nemzeti Múzeum épülete előtt álló Szent Vencel-szobor mellett. A lángokat néhány járókelő a saját kabátjával próbálta elfojtani, aztán valaki a közeli kávéházból kihozott tűzoltó készülékkel eloltotta a tüzet.

A kiérkező mentősök azonnal altatót adtak be férfinak. A testének mintegy 30 százaléka szenvedett égési sebeket. A férfi indítékai egyelőre ismeretlenek

Vencel térFotó: MICHAL CIZEK/AFP

A férfi ugyanazon a helyen gyújtotta fel magát, ahol 50 évvel ezelőtt Jan Palach cseh egyetemista is felgyújtotta magát, hogy Csehszlovákia szovjet megszállása ellen tiltakozzon. A húszéves egyetemista akkor három nap múlva belehalt sérüléseibe. (MTI, Reuters)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.