Hadházy: Végrehajtót fogadok arra az esetre, ha Bayer Zsolt nem kér tőlem bocsánatot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ha nem kér bocsánatot Bayer Zsolt, ismét bíróságra kerülhet az ügy, reagált Hadházy Ákos a publicista-megmondóember szerda blogposztjára. A független országgyűlési képviselő személyiségi jog megsértése miatt perelte be Bayert és a bíróság másodfokon is a politikusnak adott igazat: az ítélet szerint Bayer Zsoltnak a perköltségen túl 15 napja van, hogy fizessen 300 ezret a képviselőnek, és bocsánatot kell kérnie levélben, amit a blogján, ahol az írások megjelentek, 30 napig elérhetővé kell tennie. Bayer erre közölte: nem fog bocsánatot kérni, és ötforintosokban fogja kifizetni a megítélt összeget. A Népszavának Hadházy kijelentette

"végrehajtót fogadok arra az esetre, ha Bayer Zsolt nem kér tőlem bocsánatot."

Hozzátette: feleslegesen gyűjti Bayer az ötforintosokat, a "jogszabály szerint csak ötven darab pénzérmét köteles bárkitől elfogadnia, ha pedig Bayer Zsolt ezt nem veszi figyelembe, külön végrehajtást indít ellene, hogy normálisan törlessze a bánatpénzt."

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.