Trump újra találkozik Kim Dzsong Unnal február végén

külföld
2019 január 18., 20:14
comments 120

Február végén találkozik másodszorra Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be a Fehér Ház.

Az elnöki hivatal szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közölte, hogy a csúcstalálkozón a felek célja az észak-koreai atomprogram megvitatása, illetve a program felszámolása. A csúcstalálkozó helyszínét később jelentik be.

Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt központi bizottságának alelnökét, akit Kim Dzsong Un jobbkezeként tartanak számon. Sarah Huckabee Sanders közlése szerint mintegy másfél órán keresztül tanácskoztak.

Trump és Kim Dzsong Un tavaly júniusban találkoztak először, azóta azonban nem történt előrelépés az észak-koreai atomprogram leszerelése ügyében. Igaz, nem is állapodtak meg semmi konkrétumban, csupán abban, hogy együtt dolgoznak a nukleáris leszerelés ügyében. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.