Itt vannak a középiskolai felvételi megoldókulcsai

Ma írták a felvételieket a hagyományos 4, a 6 és a 8 osztályos középiskolába magyarból és matekból. Az Oktatási Hivatal kiadta a megírt feladatsort és a megoldókulcsokat is. 

Annak, aki nem ismeri a szabályokat, de kipróbálná magát, hogy meg tudja-e oldani. A feladatsorokra 45-45 perc van, kis szünet után egymás után írják a diákok, abban a stresszben, hogy a 200 pontból 100 ezen dől el. Az elején vannak a könnyebb feladatok, a végén a nehezebbek, magyarnál az esszé.

  • A négyosztályos gimnáziumok feladatsora 

magyarból, ez a megoldókulcs

és matekból, ez a megoldókulcs

  • A hatosztályos gimnáziumoknál

matek feladat és megoldókulcs,

magyar feladat és megoldókulcs

  • A nyolcosztályos gimnáziumoknál:

matek feladat és megoldókulcs

magyar feladat és megoldókulcs. 

Személyes tapasztalat, érdemes elmenni személyesen is megnézni a kijavított felvételieket, hátha lehet még egy-egy pontot hozzátenni az eredményhez, ami sokat számít a felvételin.  

A 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére 55 ezren jelentkeztek; a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 9600-an, a 8 évfolyamoson pedig csaknem 6 ezren vettek részt. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.