Országszerte tüntetnek szombaton a túlóratörvény ellen

Budapesten már déltől elindulnak a tiltakozások, lesz gyülekezés a Blaha Lujza téren, az Oktogonon, a Szabadság híd pesti hídfőjénél és a Hősök terén, a Gundel étteremnél is, majd mindenki Budára, a Lánchíd mellé vonul délután kettőre. Eredetileg a Clark Ádám téren lett volna a tüntetés fő része, de a hvg.hu információi szerint a rendőrség nem engedélyezte, így végül a Várkert Bazár előtt fognak elhangozni a beszédek. 

A fővárosban is lesznek félpályás útlezárások, Újpestre és a XVIII. kerületbe is szerveztek ilyet. A több irányból érkező tüntetők miatt szombat délután a BKK járatai több helyen fennakadhatnak, érdemes annak kalkulálnia ezzel, aki tömegközlekedéssel vagy autóval indulna el otthonról. 

Országszerte sok helyen lesznek még tüntetések, a Facebook gyűjtőoldala alapján az összes megyeszékhelyen várhatóak szombaton tiltakozások és/vagy félpályás útlezárások, míg a Mérce gyűjtése szerint közel 35 településen lesz valamilyen tüntetés. A budapesti tüntetés helyszínén egy kivetítőn fogják folyamatosan közvetíteni a vidéki eseményeket. 

Emellett lesznek szimpátiatüntetések számos külföldi városban az ott élő magyarok szervezésében, Amszterdamban, Londonban, Dublinban, Berlinben és Münchenben is fognak tiltakozni a túlóratörvény ellen. Bécsből pedig tüntetők egy csoportja Sopronba utazik, és az ott zajló tüntetéshez csatlakoznak. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.