Országszerte tüntetnek szombaton a túlóratörvény ellen

politika
2019 január 19., 08:30
comments 120

Budapesten már déltől elindulnak a tiltakozások, lesz gyülekezés a Blaha Lujza téren, az Oktogonon, a Szabadság híd pesti hídfőjénél és a Hősök terén, a Gundel étteremnél is, majd mindenki Budára, a Lánchíd mellé vonul délután kettőre. Eredetileg a Clark Ádám téren lett volna a tüntetés fő része, de a hvg.hu információi szerint a rendőrség nem engedélyezte, így végül a Várkert Bazár előtt fognak elhangozni a beszédek.

A fővárosban is lesznek félpályás útlezárások, Újpestre és a XVIII. kerületbe is szerveztek ilyet. A több irányból érkező tüntetők miatt szombat délután a BKK járatai több helyen fennakadhatnak, érdemes annak kalkulálnia ezzel, aki tömegközlekedéssel vagy autóval indulna el otthonról.

Országszerte sok helyen lesznek még tüntetések, a Facebook gyűjtőoldala alapján az összes megyeszékhelyen várhatóak szombaton tiltakozások és/vagy félpályás útlezárások, míg a Mérce gyűjtése szerint közel 35 településen lesz valamilyen tüntetés. A budapesti tüntetés helyszínén egy kivetítőn fogják folyamatosan közvetíteni a vidéki eseményeket.

Emellett lesznek szimpátiatüntetések számos külföldi városban az ott élő magyarok szervezésében, Amszterdamban, Londonban, Dublinban, Berlinben és Münchenben is fognak tiltakozni a túlóratörvény ellen. Bécsből pedig tüntetők egy csoportja Sopronba utazik, és az ott zajló tüntetéshez csatlakoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.