A Momentum telefújta a Legfőbb Ügyészség bejáratát azokkal a botrányokkal, amikkel a szervezetnek foglalkoznia kellene

POLITIKA
2019 január 21., 22:13
comments 337

Hétfő este a Momentum aktivistái festékfújós akcióval reagáltak arra, hogy az ügyészség szerint jogos volt képviselőkkel szembeni erőszak az MTVA székházban. Ezért olyan ügyeket fújtak fel Legfőbb Ügyészség Markó utcai épületének bejárata előtti járdára, amiket az ügyészségnek sokkal inkább ki kellene vizsgálnia.

Az ügyészség bejárata a Momentum akciója után
photo_camera A  Legfőbb Ügyészség bejárata a Momentum akciója után Fotó: Momentum

Az akció közben Cseh Katalin elnökségi tag olvasta fel az élő közvetítésre érkező kommentekből, hogy milyen ügyeket írjanak fel. Így oda került többek között Paks2, Orbán magánrepülőzése, Farkas Flórián ügye, az MVM milliárdjai, Kósa Lajos anyjának sertéstelepe, az Elios-ügy, a Gruevszki-ügy, Lázár János kastélya vagy a nemzeti kereskedőházak. 

link Forrás

Az akció közben az épület előtt álló rendőrök igazoltatták az aktivistákat, de aztán hagyták tovább szóródni a festéket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.