Egy év börtönt kapott az egyiptomi tévés, amiért meginterjúvolt egy meleget

bűnügy
2019 január 21., 13:11
comments 69

Egy év börtönre, pénzbüntetésre és további egy évi rendőrségi felügyeletre ítélte egy kairói bíróság első fokon Mohamed al-Geiti műsorvezetőt a homoszexualitás propagálása és a vallás megsértése címén, amiért a magántulajdonú LCT tévécsatorna egyik tavalyi műsorában meginterjúvolt egy meleg férfi prostituáltat. 

A propagandavádat annak ellenére bizonyítottnak látta a bíróság, hogy a tévés több alkalommal is elítélően nyilatkozott a homoszexualitásról. 

Az interjúban a kitakart arcú interjúalany nyíltan beszélt arról, hogy szexmunkából él és egy másik férfival él kapcsolatban. Az adás után az egyiptomi médiahatóság két hétre bezáratta a csatornát, arra hivatkozva, hogy egy korábbi rendeletükben megtiltották, hogy a tévékben egyáltalán megjelenhessenek melegek. Ezt az az eset váltotta ki, amikor egy koncertközvetítés során egy szivárványszín zászlót is megmutattak.

(via Yahoo)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.