Egy év börtönt kapott az egyiptomi tévés, amiért meginterjúvolt egy meleget

Egy év börtönre, pénzbüntetésre és további egy évi rendőrségi felügyeletre ítélte egy kairói bíróság első fokon Mohamed al-Geiti műsorvezetőt a homoszexualitás propagálása és a vallás megsértése címén, amiért a magántulajdonú LCT tévécsatorna egyik tavalyi műsorában meginterjúvolt egy meleg férfi prostituáltat. 

A propagandavádat annak ellenére bizonyítottnak látta a bíróság, hogy a tévés több alkalommal is elítélően nyilatkozott a homoszexualitásról. 

Az interjúban a kitakart arcú interjúalany nyíltan beszélt arról, hogy szexmunkából él és egy másik férfival él kapcsolatban. Az adás után az egyiptomi médiahatóság két hétre bezáratta a csatornát, arra hivatkozva, hogy egy korábbi rendeletükben megtiltották, hogy a tévékben egyáltalán megjelenhessenek melegek. Ezt az az eset váltotta ki, amikor egy koncertközvetítés során egy szivárványszín zászlót is megmutattak.

(via Yahoo)


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.