Havi félmillióért szerződött az EMMI az Aston Martinnal suhanó bécsi diplomatával

politika
2019 január 21., 10:08
comments 111

Havi félmilliót fizet az Emberi erőforrások minisztériuma a diplomatarendszám-botrányba keveredett volt bécsi nagykövetnek, Perényi Jánosnak. A közzétett szerződéslista szerint  feladata

"a magyar-burgenlandi megállapodás Minisztériumra háruló feladatainak koordinációja, valamint határon túli magyarokat érintő emlékezetpolitikával kapcsolatos koncepcionális kérdések kidolgozása."

Az OE24 nevű osztrák bulvárlap novemberben írta meg, hogy egy 250 ezer eurós luxusautót használ egy magyar diplomata Bécsben. Úgy tudni, hogy a korábbi nagykövet használta a nem a saját tulajdonában lévő Aston Martint. Bár nem nevezte meg a Szijjártó Péter vezette tárca az ügy kirobbanása utána közölte, hogy kirúgták az állományból az érintett diplomatát. A Külügyminisztérium hozzátette:

"a gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.