Havi félmillióért szerződött az EMMI az Aston Martinnal suhanó bécsi diplomatával

Havi félmilliót fizet az Emberi erőforrások minisztériuma a diplomatarendszám-botrányba keveredett volt bécsi nagykövetnek, Perényi Jánosnak. A közzétett szerződéslista szerint  feladata

"a magyar-burgenlandi megállapodás Minisztériumra háruló feladatainak koordinációja, valamint határon túli magyarokat érintő emlékezetpolitikával kapcsolatos koncepcionális kérdések kidolgozása."

Az OE24 nevű osztrák bulvárlap novemberben írta meg, hogy egy 250 ezer eurós luxusautót használ egy magyar diplomata Bécsben. Úgy tudni, hogy a korábbi nagykövet használta a nem a saját tulajdonában lévő Aston Martint. Bár nem nevezte meg a Szijjártó Péter vezette tárca az ügy kirobbanása utána közölte, hogy kirúgták az állományból az érintett diplomatát. A Külügyminisztérium hozzátette:

"a gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából."

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.