Havi félmillióért szerződött az EMMI az Aston Martinnal suhanó bécsi diplomatával

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Havi félmilliót fizet az Emberi erőforrások minisztériuma a diplomatarendszám-botrányba keveredett volt bécsi nagykövetnek, Perényi Jánosnak. A közzétett szerződéslista szerint  feladata

"a magyar-burgenlandi megállapodás Minisztériumra háruló feladatainak koordinációja, valamint határon túli magyarokat érintő emlékezetpolitikával kapcsolatos koncepcionális kérdések kidolgozása."

Az OE24 nevű osztrák bulvárlap novemberben írta meg, hogy egy 250 ezer eurós luxusautót használ egy magyar diplomata Bécsben. Úgy tudni, hogy a korábbi nagykövet használta a nem a saját tulajdonában lévő Aston Martint. Bár nem nevezte meg a Szijjártó Péter vezette tárca az ügy kirobbanása utána közölte, hogy kirúgták az állományból az érintett diplomatát. A Külügyminisztérium hozzátette:

"a gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából."

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.