Havi félmillióért szerződött az EMMI az Aston Martinnal suhanó bécsi diplomatával

2019 január 21., hétfő 10:08
111

Havi félmilliót fizet az Emberi erőforrások minisztériuma a diplomatarendszám-botrányba keveredett volt bécsi nagykövetnek, Perényi Jánosnak. A közzétett szerződéslista szerint  feladata

"a magyar-burgenlandi megállapodás Minisztériumra háruló feladatainak koordinációja, valamint határon túli magyarokat érintő emlékezetpolitikával kapcsolatos koncepcionális kérdések kidolgozása."

Az OE24 nevű osztrák bulvárlap novemberben írta meg, hogy egy 250 ezer eurós luxusautót használ egy magyar diplomata Bécsben. Úgy tudni, hogy a korábbi nagykövet használta a nem a saját tulajdonában lévő Aston Martint. Bár nem nevezte meg a Szijjártó Péter vezette tárca az ügy kirobbanása utána közölte, hogy kirúgták az állományból az érintett diplomatát. A Külügyminisztérium hozzátette:

"a gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt