Izraelben ismert újságírók képével kampányol a sajtó ellen Netanjahu pártja a választások előtt

Média
2019 január 21., 10:56
link Forrás

Nagyobb izraeli városokban és az ország főbb közlekedési útvonalai mentén jelentek meg a jobboldai Likud párt plakátjai. A posztereken négy vezető izraeli újságíró fotója látható, akik sokat foglalkoznak Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök korrupciós ügyeivel. A Haaretz nevű izraeli újság angol kiadása szerint a plakáton a következő szöveg olvasható:

„Nem ők fognak dönteni. Te döntesz. Mindennek ellenére: Netanjahu!”

A plakátok megjelenésével nagyjából párhuzamosan elindult a "Nem ők fognak dönteni" Facebook oldal, aminek célja hogy bemutassa, milyen sajtóellenszélben dolgozik Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki ellen az újságírók gyűlöletet keltenek. Az országban áprilisban lesznek választások.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.