Kényszermunkára ítéltek egy egyiptomi műsorvezetőt, mert interjút készített egy meleg férfival

külföld
2019 január 21., 15:42
comments 60

A gízai bíróság egy év kényszermunkára és 167 dolláros büntetés megfizetésére ítélte Momed al-Ghietyt, amiért tavaly interjút készített a saját tévéjén egy meleg férfival, aki a személyazonosságát eltitkolva arról beszélt, milyen prostituáltként élni. Egyébként korábban al-Ghiety is tett homofób megjegyzéseket a műsoraiban.

A műsor után az egyiptomi médiahatóság két hétre letiltotta a csatornát a szakmai szabályok megsértésére hivatkozva. A bíróság szerint a műsorvezető ezzel a homoszexualitást reklámozta. Ha pedig al-Ghiety letöltötte a büntetését, egy évig még megfigyelés alatt tartják.

photo_camera Momed al-Ghiety

Bár Egyiptomban hivatalosan nem számít bűncselekménynek a homoszexualitás, de a hatóságok gyakran zaklatják a meleg közösségeket. Rendszeresen vesznek őrizetbe meleg kapcsolatba élő embereket kicsapongás, erkölcstelenség vagy istenkáromlás vádjával. Az eljárásoknál az 1961-es prostitúció elleni törvényre hivatkoznak, ami bünteti a kicsapongást. Az egyiptomi médiahatóság 2017-ben megtiltotta a melegek szerepeltetését, miután valaki egy szivárványos zászlót lengetett. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt