A brit ügyészség szerint egy apa savas támadást szervezett a saját 3 éves fia ellen

bűnügy
2019 január 22., 18:44
comments 217

A worcesteri bíróság épp tárgyalja egy meg nem nevezett apa ügyét, aki ellen az a vád, hogy kénsavas támadást szervezett a saját 3 éves fia ellen annak érdekében, hogy ezzel bizonyítsa: anyja nem vigyáz megfelelően a gyerekre.

A férfit nemrég hagyta el a felesége, aki vitte a 3 éves fiukat is, majd válókeresetet adott be. A pár nem tudott megegyezni a gyerek elhelyezésében, ezért az ügyészség szerint az apa 6 ismerősével szervezkedni kezdett annak érdekében, hogy a fiút valamilyen baleset érje, így bizonyítani tudja a bíróság előtt, hogy anyja nem vigyáz megfelelően a gyerekre.

Ebből végül az lett, hogy egy alkalommal, mikor a gyerek anyjával és testvérével egy áruházban vásárolt, kénsavat spricceltek rá. A fiú a homlokán ás a karján szenvedett sérüléseket.

Az áruház kamerái azonban felvették a történteket, innen kezdődött a nyomozás, ami vádemelésig jutott. Az apa 6 ismerőse, akik ellen vádat emeltek, tagadják a bűnösségüket. (Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.