Andy Vajna tavaly novemberben kiszállt legfontosabb cégéből

Az AV Investments Befektetési Kft. a vasárnap elhunyt filmipari biztos egyik legfontosabb társasága volt, Vajna volt a többségi tulajdonos, a kisebbségi pedig a Cinergi nevű, Delaware-ben bejegyzett cég. 2018 novemberében Vajna teljesen kiszállt, és a Cinergi lett az egyedüli tulajdonos - írja az Átlátszó.

Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a TV2 stúdiójában.Fotó: Balogh Zoltán/MTI

 A Cinergit is Vajnához szokták kötni, ő volt a vállalat igazgatója, a valódi tulajdonosairól azonban nem lehet információt találni a delaware-i internetes cégadatbázisban. Delaware több, amerikai cégalapítással foglalkozó szakhonlap szerint tipikus offshore-helyszín. Vajnát előbb az AV Perfect nevű, saját tulajdonában álló magyar cég váltotta, majd pedig a Cinergi.

Hogy miért szállt ki Vajna, nem tudni, de az AV Investments alá fontos társaságok tartoznak, így például a Nobu éttermet üzemeltető Buno, a videójátékok animációjával foglalkozó Digic Holding, a TV2-nek műsorokat gyártó Iko Holding, a Radio Plus, ami a Rádió 1-et üzemelteti, valamint a Dynamopest, ami az Est Media-részvények egy részét birtokolja – a másik részét maga az AV Investments.

Az Átlátszó teljes listát készített az érintett cégekről, ide kattintva elolvashatja.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.