Andy Vajna tavaly novemberben kiszállt legfontosabb cégéből

gazdaság
2019 január 22., 14:55
comments 209

Az AV Investments Befektetési Kft. a vasárnap elhunyt filmipari biztos egyik legfontosabb társasága volt, Vajna volt a többségi tulajdonos, a kisebbségi pedig a Cinergi nevű, Delaware-ben bejegyzett cég. 2018 novemberében Vajna teljesen kiszállt, és a Cinergi lett az egyedüli tulajdonos - írja az Átlátszó.

Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos saját csatornája, a TV2 stúdiójában 2016 november 20-án
photo_camera Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a TV2 stúdiójában. Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A Cinergit is Vajnához szokták kötni, ő volt a vállalat igazgatója, a valódi tulajdonosairól azonban nem lehet információt találni a delaware-i internetes cégadatbázisban. Delaware több, amerikai cégalapítással foglalkozó szakhonlap szerint tipikus offshore-helyszín. Vajnát előbb az AV Perfect nevű, saját tulajdonában álló magyar cég váltotta, majd pedig a Cinergi.

Hogy miért szállt ki Vajna, nem tudni, de az AV Investments alá fontos társaságok tartoznak, így például a Nobu éttermet üzemeltető Buno, a videójátékok animációjával foglalkozó Digic Holding, a TV2-nek műsorokat gyártó Iko Holding, a Radio Plus, ami a Rádió 1-et üzemelteti, valamint a Dynamopest, ami az Est Media-részvények egy részét birtokolja – a másik részét maga az AV Investments.

Az Átlátszó teljes listát készített az érintett cégekről, ide kattintva elolvashatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.