Elrabolták az Esterházy-hagyaték kezelőjének édesanyját

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Az osztrák Heute hírportál szerint kedden délután elrabolták Magdolna Theresia Ottrubayt, az Esterházy-hagyatékot kezelő Stefan Ottrubay édesanyját a burgenlandi Kismartonban (németül: Eisenstadt). Az értesülést az osztrák rendőrség is megerősítette a lapnak. A 88 éves nő ápolójával sétált az Esterhazy utcában, amikor megállt mellettük két fekete színű limuzin. Az egyik autóból egy férfi és egy nő, a másikból pedig egy nő szállt ki, az ápolónőt a földre lökték, majd Magdolna Ottrubayt beültették az egyik limuzinba, és elhajtottak.

A kismartoni Esterházy-kastélyFotó: Johann Jaritz - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0

Az emberrablók kilétéről egyelőre nincsen információ, de egy szemtanú szerint az emberrablás után a rendőrség magyar rendszámú autókat ellenőrzött.

A svájci születésű Stefan Ottrubay a 2014-ben elhunyt Galántai Esterházy Melinda hercegné, Esterházy Pál özvegyének unokaöccse, az ausztriai Esterházy-vagyon és a kulturális javak egyedüli örököse, a magánalapítványokba rendezett hagyaték kezelője.

Az OE24 szerint az Esterházy-csoport 2017-ben 53 millió eurós forgalmat bonyolított. A legtöbb bevétel (32,7 millió euró) erdő- és mezőgazdálkodásból folyik be, azt követi az ingatlanüzlet (7,8 millió euró). A cégcsoport 327 embert foglalkoztat, ebből 273-at teljes állásban. (24.hu)