Leszedtek az izlandi jegybank épületében egy festményt, mert egy félmeztelen nőt ábrázolt

külföld
2019 január 22., 08:56
comments 172

Az Izlandi Nemzeti Bank épületében leszedték a falról az ismert izlandi festő, Gunnlaugur Blöndal egyik alkotását, mivel még fél évvel ezelőtt a jegybank egyik alkalmazottja jelezte, hogy őt bántja a festmény explicit tartalma.

A festményen egy félmeztelen nő látható, és mostanra a jegybank úgy döntött, hogy eltávolítják a képet. A döntést komoly felháborodás fogadta, a sajtó és az internetezők mellett művészettörténészek is kiakadtak. Az alkotás a nemzeti bank műkincsgyűjteményébe kerül át. (Grapvevine)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.