Leszedtek az izlandi jegybank épületében egy festményt, mert egy félmeztelen nőt ábrázolt

Az Izlandi Nemzeti Bank épületében leszedték a falról az ismert izlandi festő, Gunnlaugur Blöndal egyik alkotását, mivel még fél évvel ezelőtt a jegybank egyik alkalmazottja jelezte, hogy őt bántja a festmény explicit tartalma. 

A festményen egy félmeztelen nő látható, és mostanra a jegybank úgy döntött, hogy eltávolítják a képet. A döntést komoly felháborodás fogadta, a sajtó és az internetezők mellett művészettörténészek is kiakadtak. Az alkotás a nemzeti bank műkincsgyűjteményébe kerül át. (Grapvevine)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.