Egymillió eurót ajánlott a Genoa a kedvenc fiatal focistámért, az emtékás Schäfer Andrásért

2019 január 23., szerda 11:09
80

Egy átigazolási ügyekben általában jól értesült olasz újságíró, Gianuca Di Marzio értesülései szerint az olasz élvonalbeli Genoa egymillió eurós (~320 millió forintos) ajánlatot tett az MTK-nak Schäfer* Andrásért. Az alábbi képen őt ünnepli mindenki, miután elsőként ő szerzett gólt a Haladás frissen átadott stadionjában. Schäffer amúgy szombathelyi, így külön öröm lehetett neki, hogy szülővárosában, rokonai, barátai előtt lőtte egyetlen gólját az idei szezonban.

Hogy kiért? - kérdezhetik joggal. Nagy szerencséjük, hogy én ügyelek, aki sváb nemzetiségű MTK-szurkolóként felbukkanása, vagyis már évek óta csodálattal figyelem Schäfer karrierjét. Tényleg ügyes focista, korát és testmagasságát meghazudtolóan kemény, közben egész technikás is, és hajt is rendesen. Amikor felkerült a nagycsapathoz, csapatunk legendája, Torghelle Sándor vette a szárnyai alá azután, hogy Schäffer az edzésen úgy felrúgta, ahogy kell. Torghellétől nem áll távol a kemény, olykor már talán-talán durva játék, így egyből szívébe fogadta a fiatalt, akit szemmel láthatóan nem rendített meg, hogy a nagyok közé került.

Di Marzio értesülései szerint az üzlet meg is köttetett, Schäfernek kell csak aláírnia a szerződést, a klubok már megállapodtak. Az MTK az NSO megkeresésére még nem kívánta kommentálni a hírt.

*Helyesbítés: Elnézést, elírtam Schäfer nevét, aki a két lehetséges írásmód közül pont egy f-fel írja, nem kettővel, mint én a cikk eredeti verziójában. Még egyszer bocsánat tőle, családjától és az olvasóktól is.